Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 19:34

Αγωγές απλήρωτων εργολάβων κατά του Δήμου Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αγωγές απλήρωτων εργολάβων κατά του Δήμου Τριφυλίας 

Δεν έχουν τέλος τα βάρη στο Δήμο Τριφυλίας από τις αγωγές που φτάνουν σωρηδόν από εκκρεμείς υποθέσεις παρελθόντων ετών, καθώς απλήρωτοι εργολάβοι και προμηθευτές που ως επί το πλείστον είχαν προφορικές εντολές, καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλουν.

Ηδη ο Δήμος Τριφυλίας καλείται να πληρώσει το ποσό των 37.305 ευρώ στον εργολάβο Απόστολο Πανταζέλο, σύμφωνα με την 32/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, συν 1.200 ευρώ για πληρωμή μέρους των δικαστικών εξόδων. Η αγωγή έγινε επειδή είχε μείνει απλήρωτος για την χρήση των χωματουργικών μηχανημάτων για εργασίες του δήμου κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 με προφορική σύμβαση που είχε με το δήμο. Φυσικά με προφορική εντολή δεν μπορούσε να πληρωθεί και ακολούθησε τη νομική οδό, όπως αρκετοί ακόμη συνάδελφοί του.

Ωστόσο ακολουθεί και άλλο κύμα αγωγών προς το δήμο, οι οποίες ήδη έχουν κοινοποιηθεί και αφορούν προμήθειες και έργα παρελθόντων ετών. Το ποσό των 26.068 ευρώ ζητά με αγωγή του προς το Δήμο Τριφυλίας ο ηλεκτρολόγος – υδραυλικός Χρήστος Σταθόπουλος, καθώς του είχε ανατεθεί το 2010 από το Δήμο Γαργαλιάνων η συντήρηση, ο έλεγχος και η λειτουργία 15 συστημάτων αντιχαλαζικής προστασίας για όλο το 2010 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2011 και στην συνέχεια η ίδια εργασία του ανατέθηκε από το Δήμο Τριφυλίας από την 1 Μαρτίου του 2011 μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης το ποσό των 6.064 ευρώ ζητά με αγωγή του από το δήμο ο πρώην έμπορος αθλητικών ειδών Παναγιώτης Χρονόπουλος, καθώς με προφορική σύμβαση ο Δήμος Τριφυλίας είχε αγοράσει από αυτόν αθλητικά είδη για διάφορες εκδηλώσεις αλλά και για δωρεές σε αθλητικά σωματεία. Μάλιστα στην αγωγή του αναφέρει ότι αναγνωρίζουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του δήμου  προφορικά την οφειλή του και τον προέτρεψαν να ακολουθήσει τη διαδικασία της δικαστικής οδού ώστε να εκδοθεί δικαστική απόφαση και με τον τρόπο αυτό να εξοφληθεί.

Τέλος αγωγή κατά του δήμου έχει κατατεθεί και από τον ηλεκτρολόγο Νικόλαο Δημητρόπουλο με την οποία ζητά το ποσό των 2.243 ευρώ για εργασίες συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων που του ανατέθηκαν τον Οκτώβριο του 2011.

Πάντως η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται, φαίνεται να γίνεται αποδεκτή και από την πλευρά του δήμου αφού, όπως αναφέρεται σε μια τουλάχιστον αγωγή, εκπρόσωποι του δήμου τον προέτρεψαν να ακολουθήσει αυτή την οδό. Ενώ μέχρι τώρα δεν έχουμε δει από κάποιο όργανο του δήμου να παίρνει απόφαση αμφισβήτησης των οφειλών αυτών.

 

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER