Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 21:50

Εκανε πίσω ο Νίκας για τα αναδρομικά τέλη

Γράφτηκε από τον

Σε... οπισθοχώρηση εξανάγκασαν τη δημοτική αρχή οι αντιδράσεις δημοτών από τους τέως Δήμους Αριος, Θουρίας και Αρφαρών, όσον αφορά την αναδρομικότητα του Τέλους Ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ). Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου έχουν πλέον... διαφορετική προσέγγιση στο θέμα κι έτσι εισηγήθηκαν να μην υπάρξει 5ετής αναδρομική ισχύ, αλλά τα τέλη να εισπραχθούν από το 2011 και ύστερα.
Οταν πριν από λίγες εβδομάδες είχε προκύψει το συγκεκριμένο θέμα, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την 5ετία, υποστηρίζοντας ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είτε τους είχαν απαλλάξει από τέτοιους φόρους είτε είχαν θεσπίσει ένα συμβολικό αντίτιμο ανεξαρτήτως τετραγωνικών - και συνεπώς είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους.
Η δημοτική αρχή του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας, βασιζόμενη στον "Καλλικράτη", επιχείρησε να εισπράξει χρήματα τα οποία για διάφορους λόγους δεν είχαν “κυνηγήσει” οι τέως δήμοι - συνάντησε όμως την αντίδραση των δημοτών. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δικαιώνει όσους είχαν κάνει λόγο για προσπάθεια της δημοτικής αρχής που... αν δεν πιάσει θα παρουσιαστεί ως ικανοποίηση κοινού αιτήματος δημοτών.


NEWSLETTER