Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 10:07

Αισιοδοξία Καφαντάρη για τον βιολογκό Κορώνης 

Γράφτηκε από τον

Θετικές είναι οι εξελίξεις και οι προοπτικές για τα έργα των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού στην Κορώνη.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρη, μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει το έργο των δικτύων αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός περιμένει την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς η Κορώνη αναβαθμίστηκε σε οικισμό γ’ κατηγορίας.

«Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αγοράσει το ακίνητο που έχει επιλεγεί, για να εγκατασταθεί ο βιολογικός. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης.

Πληροφόρησε πως «υπάρχει ανάδοχος στο έργο των δικτύων και περιμένει την υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει», ενώ για τον βιολογικό παρατήρησε: «Κάναμε τον άθλο, καταφέραμε να εντάξουμε, να αναβαθμίσουμε την Κορώνη σε κατηγορία γ’ οικισμού (πάνω από 2.000 κατοίκους), έτσι ώστε να είναι επιλέξιμο ως έργο γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ. Περιμένουμε την πρόσκληση που θα βγάλει το υπουργείο, τώρα μετά το Πάσχα, ώστε να ενταχθεί το έργο του βιολογικού με 9 εκ. ευρώ και να ξεκινήσει απρόσκοπτα η λειτουργία του. Είναι επιλέξιμο γιατί η Κορώνη αναβαθμίστηκε σε οικισμό γ’ κατηγορίας».

Για την προοπτική των δύο έργων είπε ότι «το 2017 θα ξεκινήσει το έργο των δικτύων αποχέτευσης. Παράλληλα θα πάει για έγκριση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του βιολογικού καθαρισμού που θα είναι τριτοβάθμιος, με υπεδάφια άρδευση, δεν έχει υποθαλάσσιο αγωγό. Το νερό θα είναι τέτοιο ώστε να έχουμε άρδευση των ελιών και γενικότερα της υπαίθρου. Εξοικονομούμε πόρους και νερό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, επεσήμανε ότι «αν πάνε όλα καλά, το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει τα δύο μεγάλα και δύσκολα έργα. Ο,τι και να φτιάξουμε, όσους δρόμους και να ανοίξουμε από την Καλαμάτα στην Κορώνη, αν δε γίνει ο βιολογικός δεν θα έχουν καμία αξία».

Γ.Σ.