Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 09:19

Δηλώσεις Νίκα - Καφαντάρη στην Κορώνη: Κοινός αγώνας για τους δρόμους

Γράφτηκε από τον
Δηλώσεις Νίκα - Καφαντάρη στην Κορώνη: Κοινός αγώνας για τους δρόμους

Να φτιαχθεί ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος και να βελτιωθεί ουσιαστικά ο δρόμος από το Ριζόμυλο έως την Κορώνη, ζητούν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Σε δηλώσεις τους στην “Ε” στην Κορώνη, στον εορτασμό της Παναγίας της Ελεήστριας, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι πρέπει να υπάρξει γενική κινητοποίηση και είναι εθνικό καθήκον, ενώ ο κ. Καφαντάρης που ζήτησε τη βελτίωση και μέχρι Πύλο - Μεθώνη, ανέφερε πως η Πολιτεία πρέπει να κάνει καθήκον της.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν:

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας:

«Ειλικρινά στενοχωρούμαστε όλοι να ερχόμαστε από ένα δρόμο που έχει χαραχθεί από τις αρχές του αιώνα. Ενα δρόμο που ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από τη δεκαετία του ‘50. Η Κορώνη είναι μακρύτερα από την Καλαμάτα σε σχέση με την Κόρινθο και αυτό είναι ανασχετικό για την ανάπτυξη αυτής της πανέμορφης περιοχής. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Κατά την άποψή μου πρέπει να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση, ιδιαίτερα για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, όπου είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για όλους μας και ασφαλώς για το δρόμο σε αυτή την περιοχή είναι εθνικό το καθήκον. Μια περιοχή πανέμορφη να αναπτυχθεί τουριστικά και όχι μόνο, γιατί θα βοηθηθεί η Ελλάδα με την κατασκευή αυτού του κεντρικού δρόμου. Δεν μπορεί να είναι η Κορώνη παραπάνω από μισή ώρα από την πόλη της Καλαμάτας. Διότι αυτό συνδέεται με την ανάπτυξη της χώρας, όχι μόνο της Κορώνης».

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης:

«Στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος η μελέτη του παραλιακού άξονα είναι ολοκληρωμένη. Η Πολιτεία έχει επιλέξει μέσω του “Μορέα” να ετοιμάσει μια άλλη πρόταση, που περιλαμβάνει βελτιώσεις και παρακάμψεις του υφιστάμενου δρόμου. Περιμένουμε να τη δούμε, αλλά όσο αργεί, αργεί η ανάπτυξη, αργεί η προοπτική, αργεί η νέα οικονομία που θέλουμε να κτίσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να τρέξουμε και η Πολιτεία να αναλάβει το πακέτο της ευθύνης που έχει, ώστε άμεσα τους μεγάλους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας, ειδικά το κομμάτι από την Καλαμάτα μέχρι Πύλο και Μεθώνη και το κομμάτι Ριζόμυλος - Κορώνη να το ολοκληρώσει, να ολοκληρωθεί πραγματικά η ανάπτυξη. Το κομμάτι Τζάνε - Καλαμάκι που υλοποιεί η Περιφέρεια, προχωρούν οι εργασίες και απομένει το Καλαμάκι - Κορώνη, που την ευθύνη της μελέτης έχει η Περιφέρεια και αυτό πρέπει να τρέξει γρήγορα.

Να αποκτήσει η περιφέρεια της Μεσσηνίας δρόμους τέτοιους, που να προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Δεν μπορεί να διατίθενται από ιδιώτες εκατομμύρια ευρώ για ξενοδοχεία και η Πολιτεία να μην κάνει το χρέος της, τις υποδομές».

Γ.Σ.


NEWSLETTER