Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 18:51

Συνεχίζει η Ecowaste στη Μαραθόλακκα 

Γράφτηκε από την

Την ανάθεση των εργασιών στη σημερινή ανάδοχο εταιρεία Ecowaste, για τη συνέχιση της επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, για άλλους 4 μήνες, με τιμή 52 ευρώ τον τόνο, συν ΦΠΑ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Οπως αναφέρθηκε, η λύση αυτή επιλέγεται για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση, για άλλα 2 συν 1 χρόνια. Προσωρινή διαχείριση που προβλέπεται να εφαρμοστεί για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την έναρξη λειτουργίας της οριστικής διαχείρισης με τη ΣΔΙΤ.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος πρότεινε «την ανάθεση των εργασιών στη σημερινή ανάδοχο εταιρεία Ecowaste, έπειτα από διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, καθώς πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, δηλαδή έχει προηγηθεί ένας άγονος διαγωνισμός. Το ποσό που θα ανατεθεί, είναι 520.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 644.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και υπολογίζεται ότι θα καλύψει ένα διάστημα 4 μηνών περίπου. Η επιλογή της εταιρείας Ecowaste αποτελεί για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού, τη μοναδική διαθέσιμη λύση λαμβανομένης υπόψη της απροθυμίας των υπόλοιπων εταιρειών να εμπλακούν για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, αλλά και της ετοιμότητας της Ecowaste, αφού ως ήδη ανάδοχος εταιρεία έχει έτοιμο και διαθέσιμο τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ώστε να μην υπάρξει διακοπή στη συνέχιση της διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων. Η συμφωνηθείσα, δε, τιμή των 52 ευρώ ανά τόνο, συν ΦΠΑ, είναι συμφέρουσα για το δήμο, λαμβανομένου υπόψη του σχετικού πίνακα εφαρμοζόμενων τιμών σε ανάλογες δράσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έχει εκδοθεί από τον οικείο ΦοΔΣΑ, ενώ είναι μέσα στο πλαίσιο των 60 ευρώ που προβλέπεται ως τιμή εκκίνησης των προσφορών του νέου διεθνούς διαγωνισμού, με το αποτέλεσμα του οποίου θα διαμορφωθεί και η νέα τιμή».