Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 17:42

Στο Ανάκτορο του Νέστορα ο Δ. Καφαντάρης

Γράφτηκε από την

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης επισκέφτηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου το Ανάκτορο του Νέστορα για να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών που αφορούν το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο «Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα» με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.  Ο  Δήμαρχος ενημερώθηκε για την εξέλιξη του εν λόγω έργου από την κα Ξένια Αραπογιάννη, Διευθύντρια της ΛΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την κα Δήμητρα Πίκουλα,  Μηχανικό και Προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, οι οποίες εποπτεύουν την ανάδειξη και αξιοποίηση των επεμβάσεων στον αρχαιολογικό χώρο.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρομών κίνησης επισκεπτών, σημείων στάσεων και θέασης για τη διευκόλυνση της κίνησης των επισκεπτών με ιδιαίτερη μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος με την κατασκευή μικρών κτισμάτων εξυπηρέτησης κοινού και καθιστικών. Αναλυτικά, θα κατασκευαστεί αναψυκτήριο, πωλητήριο, χώρος προβολών, εκδοτήριο και θα αναμορφωθεί το κτήριο υγιεινής με κατάλληλο χώρο εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ. Οι διαδρομές θα φωτιστούν με επιδαπέδια και επιτοίχια φωτιστικά που αναμένεται να δώσουν μια άλλη όψη στο περιβάλλοντα χώρο. Ακόμη, η πληροφόρηση του κοινού θα γίνεται με πινακίδες και οπτικοακουστικά μέσα στο χώρο προβολής και παρουσίασης.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο, και στην συνέχεια ενημερώθηκε για την εξέλιξη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και του έργου που αφορά την αντικατάσταση του παλιού στεγάστρου του Ανακτόρου με νέο μεταλλικό στέγαστρο.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος περικλείει στο όρια του πλήθος ιστορικών μνημείων και συνεπώς, η ανάδειξη και η προβολή τους είναι στις προτεραιότητες του κ. Καφαντάρη, έτσι ώστε να συντελέσουν και αυτά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την οικονομική ανάπτυξη και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου - Νέστορος





NEWSLETTER