Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 16:43

Γκρίνια Νίκα για τους μετανάστες 

Γράφτηκε από την

Παράπονο και δυσφορία πως «ό,τι συμβαίνει στη Νότια Πελοπόννησο, στο θέμα των μεταναστών, κατά έναν περίεργο τρόπο φθάνει στην Καλαμάτα», εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, τους δημότες της Καλαμάτας ότι «όσο οι μετανάστες είναι εδώ, θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως ταιριάζει από πολιτισμένους ανθρώπους σε πολιτισμένους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αυτή τη φάση της ζωής τους». Επίσης ευχαρίστησε δημόσια και συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία και τον κ. Πούπουζα, διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, «για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει και σ’ αυτό τον τομέα, με την ελλιπή συμπαράσταση του κράτους».

Για τη φιλοξενία των 41 μεταναστών στην πρώην Σχολή Νοσοκόμων (στο νέο Δημαρχείο), όπου θα στεγαστεί η ΔΕΥΑΚ, είπε ότι υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Ανέφερε πως «ο δήμος, οι δημότες της Καλαμάτας θα κάνουν αυτό που πρέπει από το δημοτικό προϋπολογισμό, ώστε οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι να αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουμε με την αξιοπρέπεια που ταιριάζει». Ομως, είπε ότι «δεν μπορεί να το σηκώσει προοπτικά ο δήμος, ιδιαίτερα αν αυξηθούν οι ροές» και ζήτησε να συμβάλουν και άλλοι δήμοι, αναφέροντας: «Υπάρχουν στη διαδρομή μέχρι την Καλαμάτα πάρα πολλά κτήρια -αν δεν μπορούν να τα βρουν, να τα υποδείξουμε εμείς- ώστε να γίνει η φιλοξενία τους».