Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 18:16

Εντός Μαΐου περιμένει ο Τσώνης τη μελέτη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Εντός Μαΐου περιμένει ο Τσώνης τη μελέτη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Σε 15 με 20 ημέρες αναμένει ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ότι θα υπάρξει ενημέρωση από τον «Μορέα» σχετικά με τη μελέτη του δρόμου Καλαμάτα -Ριζόμυλος, επικαλούμενος ενημέρωση που, όπως είπε, είχε σε πρόσφατη επικοινωνία του με την κοινοπραξία.

Την πιο πάνω εκτίμηση ο δήμαρχος εξέφρασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έκανε στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο τελευταίος υπενθύμισε στον Γ. Τσώνη τη δέσμευση που είχε αναλάβει να ενημερώσει το Σώμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και να δείξει στους συμβούλους «τα σχέδια που δείχνετε στους δημότες», προσθέτοντας ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα «κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια, που έχουν προκαλέσει ανησυχία».

Απαντώντας ο δήμαρχος, όπως και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος στη συνέχεια, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι το μόνο που έχει στη διάθεσή του ο δήμος είναι ένα προσχέδιο προμελέτης, χωρίς καμία ουσιαστική αξία, καθώς «φέρει μόνο την υπογραφή του συντάκτη του», κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάλεσε, ωστόσο, τον Στ. Αναστασόπουλο, όπως και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να δουν το συγκεκριμένο προσχέδιο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι από την πλευρά του, οι πιέσεις για να τελειώνει αυτό το θέμα έχουν φτάσει «στο μη παρέκει. Εχω κι εγώ κουραστεί με την καθυστέρηση αυτή, σχεδόν κάθε μέρα επικοινωνώ με τον "Μορέα" και η τελευταία ενημέρωσή μου είναι ότι πιθανό σε 15 με 20 ημέρες να παρουσιάσουν κάτι οριστικό στον δήμο».

Από την πλευρά του, ο Ν. Ξαρχάκος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, η προμελέτη θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο -καθώς αυτό θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για τους περιβαλλοντικούς όρους- και τότε θα διατυπώσουμε τις προτάσεις του Δήμου Μεσσήνης.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER