Δευτέρα, 01 Μαΐου 2017 08:09

Κέντρο των ιπποδρομιών θέλει ο Νίκας το Πλατύ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κέντρο των ιπποδρομιών θέλει ο Νίκας το Πλατύ

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι, ώστε το Πλατύ να γίνει το κέντρο των ιπποδρομιών στην Πελοπόννησο. Κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα».

Αυτό απάντησε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, για το Ιππικό Κέντρο που φτιάχτηκε στο Πλατύ.

«Δεν είδαμε θαυμάσιες εγκαταστάσεις, όπως είχατε ανακοινώσει, αλλά ένα φρεζαρισμένο κτήμα με περίφραξη», ανέφερε ο κ. Μάκαρης και αναρωτήθηκε: «128.000 ευρώ γι’ αυτό που είδαμε;».

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και οργανωτικός υπεύθυνος για τις ιπποδρομίες Γ. Φάβας είπε ότι «το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ κόστισε 79.000 ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση με τον ανάδοχο, και το 95% της χρηματοδότησης ήταν από το Leader». Ενημέρωσε πως «η περίφραξη είναι από ξύλο καστανιάς για να μη διαβρώνεται και φτιάχτηκαν μεταλλικές κερκίδες». Επίσης παρατήρησε: «Θέλουμε να λειτουργήσει ως προπονητήριο και χώρος ιππασίας και δεξιοτεχνίας αλόγων. Για να λειτουργήσει πρέπει να αποκτήσει αθλητική ιδιότητα με την έγκριση από την Ομοσπονδία Ιππασίας. Στόχος είναι εκεί να γίνονται αγώνες».

Ο δήμαρχος Π. Νίκας υποστήριξε ότι «στο Πλατύ δεν υπήρχε τίποτα για την υλοποίηση του εθίμου των ιπποδρομιών» και ανέφερε: «Εγιναν συγκεκριμένες ενέργειες και στο διάδρομο. Εχει πλέον την απαραίτητη υποδομή για την προστασία των θεατών. Εχει δώσει θετικά, εξαιρετικά αποτελέσματα το Ιππικό Κέντρο. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Οι αγώνες τώρα είναι νόμιμοι, υπάρχει άδεια από την Αστυνομία».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER