Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 17:24

Με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη τα σκουπίδια της Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από τον

Την απ’ ευθείας ανάθεση μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτη ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, καθώς στον διεθνή διαγωνισμό του δήμου για τη διαχείρισή τους δεν υποβλήθηκε ούτε μία προσφορά.

Τη λύση αυτή καταψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας.

Στην εισήγησή του, την οποία αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, ο πρόεδρος της επιτροπής, δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, τόνισε ότι πρόκειται για έκτακτη και προσωρινή λύση, εν όψει της προετοιμασίας νέου διαγωνισμού, με νέους όρους.

Εξηγώντας το σκεπτικό του, ως προς το κατεπείγον, ο δήμαρχος σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Πρωτίστως για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και για την προστασία της οικονομικής ζωής του τόπου μας, αφού έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, επιβάλλεται να μην συσσωρευτούν τα απορρίμματα στους κάδους. Για τον λόγο αυτό προτείνω, εκτάκτως, να αναθέσουμε την εργασία της μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας δημοπράτησης, στο όμιλο που μέχρι πρότινος εξυπηρετούσε τον δήμο μας, ήτοι στον όμιλο «Ραψωματιώτη ΙΚΕ – RAP Group P.C.» αντί του ποσού των 40.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ».

Η πιο πάνω σύμβαση, σύμφωνα με την απόφαση, θα λυθεί χωρίς επιπτώσεις για τον δήμο, αν στο μεταξύ -όπως επισημαίνεται σχετικά- «στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου δοθεί οριστική λύση ή ορισθεί Σχέδιο Δράσης από τον ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ή ο Δήμος Δυτικής Μάνης εξεύρει προσωρινή λύση επεξεργασίας των απορριμμάτων του ή προκύψει μειοδότης από τον διαγωνισμό που προγραμματίζεται».

 

Β.Γ.Μ.