Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 19:20

Ηλεκτρονικές πληρωμές οφειλών στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ηλεκτρονικά, μέσω τραπεζών, μπορούν πλέον οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς και τις οφειλές τους προς το Δήμο Καλαμάτας, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής e-banking για λογαριασμό του δήμου.

Οι πολίτες δεν χρειάζεται να προσέρχονται πλέον στο ταμείο του δήμου για να πληρώνουν, αλλά μπορούν να προβαίνουν σε ηλεκτρονικές πληρωμές, χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής που αναγράφεται στα σχετικά ειδοποιητήρια.

Για τη δυνατότητα αυτή ενημέρωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αν οι οφειλές είναι περισσότερες από μία, οι πολίτες μπορούν κάθε φορά να επιλέξουν να πληρώσουν κάποια συγκεκριμένη - διότι κάθε οφειλή έχει τον δικό της κωδικό πληρωμής. Επίσης όμως υπάρχει και συγκεντρωτικός κωδικός πληρωμής για το σύνολο των οφειλών.

Ο αντιδήμαρχος πληροφόρησε ότι ο δήμος ετοιμάζει και την έκδοση ηλεκτρονικού λογαριασμού οφειλών: Ο κάθε πολίτης θα ενημερώνεται για τις οφειλές του μέσω ειδοποίησης που θα λαμβάνει στο e-mail του. Το απαιτούμενο λογισμικό είναι ήδη στη διάθεση του δήμου.

Ακόμα, ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης ψηφιακών υπογραφών σε υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας -κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη σύνταξη και αποστολή εγγράφων προς πολίτες- ώστε να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους αιτούντες τα έγγραφα που ζητούν (πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, βεβαιώσεις) και να είναι έγκυρα.