Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 22:03

Επίσκεψη Νίκα στην Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Τα γραφέια της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Μπαζίγος υποδέχτηκε τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. τους κ.κ. Γαλανάκη Δημήτρη, Βασιλόπουλο Αθανάσιο, που είναι οι τρείς παραπάνω και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Στην σύσκεψη που έγινε παρευρέθηκαν, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Μπομπόνης, ο ταμίας Αθανάσιος Μιχόπουλος, των Δημοσίων Σχέσεων Αλεξάνδρα Μιχάλου και το μέλος Βασίλης Λιάππας.
Στην αρχή ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής στο όραμα του για μία καλύτερη Καλαμάτα τόσο στο κέντρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης αναφέρθηκε με σαφήνεια στην δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας που η κυβέρνηση σταμάτησε της διάφορες πληρωμές των έργων, λέγοντας ότι ο νέος νόμος του ΄΄Καλλικράτη΄΄ στερεί από τους δήμους πόρους που έπαιρναν μέσω του ΕΣΠΑ και “Θήσέα”. “Ευτυχώς που υπάρχουν διάφορα  Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχουμε έτοιμες μελέτες για να ολοκληρώσουμε τα διάφορα έργα που έχουμε αρχίσει και δεν θα βάλουμε φόρους στους δημότες μας, όπως αυτό επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση να κάνει τους Δήμους φορομπηχτικούς μηχανισμούς, αλλά εμείς θα διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε  από τον κρατικό προϋπολογισμό” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας.
Εν συνεχεία ο Παναγιώτης Νίκας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ, που είναι συγχρόνως  πρόεδροι διαφόρων Σωματείων και που τα ανέπτυξαν διεξοδικά.
1ον. Γύρω από την καταπολέμηση του παραεμπορίου στην πόλη μας
2ον. Ελαχιστοποίηση του πανηγυριώτικου παραεμπορίου της Υπαπαντής, με άλλου είδους μορφή έστω και μεγαλύτερης διάρκειας των 2 ημερών, με την σύμφωνη  γνώμη  Επιμελητηρίου, Ομοσπονδίας και Σωματείων αυτής καθώς και του Εμπορικού συλλόγου.
Ελεύθερη πρόσβαση ωραρίου για τα μικρά φορτηγά αυτοκίνητα Δ.Χ. επί του μικρού δακτυλίου στο κέντρο της πόλης για εξυπηρέτηση της τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Υπόδειξη για ορισμένους δρόμους γύρω από την πεζοδρόμηση της Αριστομένους, για την καλλίτερη πρόσβαση οχημάτων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Η Δημοτική αστυνομία να κάνει καλύτερη και αυστηρότερη αστυνόμευση, για τους παραβάτες που κλείνουν αυθαιρέτως τους δρόμους γύρω από την πεζοδρόμηση.
Ελεύθερη πρόσβαση στην είσοδο του Επιμελητηρίου από τις καρέκλες των καφετεριών, που κατέκλεισαν την οδός Χρ. Κουμάντου.
Ο κ. Νίκας απάντησε με σαφήνεια σε όλα τα θέματα που του ετέθησαν, ικανοποιώντας τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και κράτησε σημειώσεις για την καλλίτερη όσο το δυνατόν διευθέτηση των υποδείξεων τους στο υπόμνημα που του έδωσαν και εξηγώντας ότι θα διευθετηθούν τα προβλήματα με την υπόθεση των διατηρητέων κτιρίων του Δήμου στην Αριστομένους, όπου μετά τις σχετικές υπογραφές που περιμένει από το υπουργείο Οικονομικών θα αλλάξει εν γένει η όλη όψη στην συγκεκριμένη περιοχή.   


Εκ του γραφείου τύπου της ΟΕΒΕΣ


NEWSLETTER