Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 09:19

Ψάχνει «συνένοχο» για κατασχέσεις ο Νικάς και πετάει το γάντι στον Μάκαρη

Γράφτηκε από τον

 

Για "συνένοχο" ψάχνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία των κατασχέσεων, που προβλέπει ο νόμος, στους χιλιάδες οφειλέτες του δήμου.

«Τα έχουμε κάνει όλα και το επόμενο βήμα είναι η διαδικασία των κατασχέσεων», απάντησε ο κ. Νίκας, χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις ανείσπρακτες οφειλές. Και πέταξε το μπαλάκι και τη μοιρασιά της ευθύνης και του πολιτικού κόστους στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, προκαλώντας τον να πει, για το «αν θέλουμε να πάμε σε κατασχέσεις».

Στην ερώτησή του ο κ. Μάκαρης υπενθύμισε τις πρόσφατες ενημερώσεις της δημοτικής αρχής για οφειλές 14 εκ. ευρώ στο δήμο και 6 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΚ και ζήτησε απαντήσεις από το δήμαρχο για το σοβαρό αυτό θέμα.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η διευθύντρια Οικονομικών είναι ανεξάρτητη αρχή και μπορεί να κάνει, να δράσει χωρίς να με ρωτάει». Παρατήρησε πως πρέπει να γίνει διερεύνηση ιδιαίτερα για τους μεγαλοοφειλέτες, «να δούμε τι δυνατότητα έχουμε να εισπράξουμε» και υπενθύμισε ότι ανάμεσα στις οφειλές είναι και αυτές των ιδιοκτητών γης από τη διάνοιξη της Βασ. Γεωργίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μια γυναίκα ιδιοκτήτρια οικοπέδου στη Βασ. Γεωργίου μας είπε "δεν έχω χρήματα, πάρτε ένα μέρος από το οικόπεδο". Δεν μπορούμε, μόνο χρήματα μπορούμε να πάρουμε».

Γ.Σ.