Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 19:57

Κριτική Μάκαρη σε Νίκα για τις τοπικές κοινότητες 

Γράφτηκε από την

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας επικρίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης, γιατί δεν θα καταθέσει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα "Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων" (ΤΑΠΤοΚ), στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην ερώτηση που έκανε ο κ. Μάκαρης χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος Π. Νίκας απάντησε ότι «20 υπάλληλοι ασχολούνται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν μας ξεφεύγει τίποτα». Και παρατήρησε πως «μας διαμηνύθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στο οποίο έχουμε ενταχθεί».

Ο κ. Μάκαρης αναφέρει ότι «εγκαταλείπεται πλήρως η επαρχία του δήμου», πως η μη υποβολή πρότασης «καταδικάζει την ύπαιθρο και τα χωριά του δήμου σε μαρασμό. Θα μπορούσε να ήταν μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για τις 20 τοπικές κοινότητες των πρώην Δήμων Θουρίας, Αριος και Αρφαρών, για τα χωριά του Ταϋγέτου, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες Ασπροχώματος, Ελαιοχωρίου, Μικρής Μαντίνειας, Σπερχογείας, Λεΐκων και τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας».