Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 15:03

Ο Γιάννης Καρμοίρης για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2011

Γράφτηκε από την

Ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κ. Γιάννης Καρμοίρης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης της 18ης Οκτωβρίου 2011 έκανε έναν απολογισμό σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Διαβάστε παρακάτω όσα είπε ο κ. Καρμοίρης καθώς και ο Δήμαρχος Σπάρτης για το συγκεκριμένο θέμα.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αντιδήμαρχος ανέφερε:
«Θα ήθελα να κάνω έναν απολογισμό επειδή φτάσαμε στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Ευτυχώς για την περιοχή μας οι πυρκαγιές που είχαμε φέτος ήταν πολύ λίγες. Τα οχήματα του Δήμου συμμετείχαν στην κατάσβεση έντεκα πυρκαγιών μέσα στο Δήμο μας και σε δύο πυρκαγιές εκτός Δήμου, μία στην Καλλιθέα την τελευταία πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει και μία κοντά στη Μεγαλόπολη.
«Ο Δήμος έδειξε μια ετοιμότητα και αυτό οφείλεται στην προετοιμασία που είχε γίνει. Για την προετοιμασία βέβαια που είχε γίνει θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δημοτικές παρατάξεις που έγκαιρα βοήθησαν να κάνουμε αυτή την προετοιμασία. Βέβαια στην πορεία έγιναν κάποια μικρά λάθη, αλλά με τις υποδείξεις έμπειρων ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης τα διορθώσαμε, όπως του κ. Βαλιώτη, του κ. Ράλλη, οι οποίοι μας βοήθησαν αρκετά σε κάποια σημεία που δεν τα ξέραμε όπως έπρεπε.
»Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είχαμε μια άψογη συνεργασία, όλους τους δημότες που συμμετείχαν στις φωτιές, το προσωπικό του Δήμου, έκτακτο και μόνιμο, και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τρεις μόνιμους υπαλλήλους, επειδή δυστυχώς δεν μπορούμε μερικές φορές να τους ικανοποιήσουμε υλικά, μια ηθική ικανοποίηση και ένα ευχαριστώ θα πρέπει να λέγεται. Το ευχαριστώ που θα ήθελα να πω στους μόνιμους υπαλλήλους είναι στο Μένιο τον Πιερουτσάκο, ο οποίος – εμείς τον λέμε και αρχιπυροσβέστη – πήγαινε στις φωτιές πιο γρήγορα και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  το Δημήτρη τον Κοτσονούρη και το Νίκωνα το Νεστόπουλο που είναι κι η ψυχή του γραφείου κίνησης.
»Τώρα βέβαια τελείωσε η αντιπυρική περίοδος και περάσαμε στην περίοδο την αντιπλημμυρική και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω δυο λέξεις. Έχουμε μιλήσει με την Περιφέρεια, θα προβεί στον καθαρισμό του Ευρώτα˙  τα ποτάμια, τους χείμαρρους και τα ρέματα θα τα αναλάβει ο Δήμος Σπάρτης, βέβαια έχουμε καθυστερήσει λίγο, αλλά γρήγορα θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα δημοπρατηθεί και πιστεύω ότι όπως δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τις φωτιές, έτσι δεν θα έχουμε και με τις πλημμύρες.
»Σας ευχαριστώ.»
Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο κ. Δήμαρχος που είπε τα παρακάτω:
«Πράγματι, κι επειδή ήταν ο πρώτος χρόνος και είχε και βλάστηση και δεν είχαμε φέρει τον τομέα της καθαριότητος στο επίπεδο που θέλαμε, θέλω να πω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική είχαν αντανακλαστικά πολύ καλά. Σε πολλές περιπτώσεις είχαμε φτάσει πριν την Πυροσβεστική. Για αυτό πρέπει να συγχαρώ το Γιάννη τον Καρμοίρη που είναι Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, το Στράτη το Βέργαδο που είναι επικεφαλής του γραφείου κίνησης, τα τρία παιδιά που είπε πριν ο Γιάννης, διότι πράγματι όλο αυτό το διάστημα είχαν υπερβάλει εαυτούς και έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και μπορώ να πω ότι αρκετές πυρκαγιές τις πρόλαβε το κομμάτι της πολιτικής προστασίας του Δήμου.
»Είχαμε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ελπίζω να μη χρειαστεί και το επόμενο καλοκαίρι, γιατί πράγματι είναι περιοχές του Δήμου μας που έχουν μεγάλη βλάστηση και είναι δύσκολη η πρόσβαση και αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα θα υπάρξουν. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει πράγματι να τους συγχαρούμε και εύχομαι και του χρόνου να πάνε εξίσου καλά και να μην έχουμε πυρκαγιές.»
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καρμοίρης δεν περιορίστηκε μόνο στο συντονιστικό κομμάτι της πολιτικής προστασίας του Δήμου Σπάρτης. Υπήρξαν στιγμές που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή είτε δίπλα στους μαχόμενους πυροσβέστες και πολίτες, είτε οδηγώντας πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Σπάρτης, όπως συνέβη στην πυρκαγιά της Αναβρυτής, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.