Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 12:42

Απάντηση Νίκα για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση Νίκα για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ

Απάντηση στο θέμα - ρεπορτάζ της "Ε" με τίτλο "Κριτική Μάκαρη σε Νίκα για τις τοπικές κοινότητες" έδωσε γραπτώς ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Αναφέρει ότι για τις μη αστικές περιοχές ο δήμος «έχει προγραμματίσει να χρηματοδοτήσει σύνολο έργων, μέσω προγράμματος, που θα προκηρυχθεί από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στο άμεσο μέλλον».

Στην απάντησή του ο κ. Νίκας σημειώνει:  «Σχετικά με δημοσίευμα στην "Ελευθερία", στις 10 Μαΐου 2017, με αναφορά σε αιτιάσεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί δήθεν παράλειψης του Δήμου να καταθέσει πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ, επισημαίνουμε ότι από το Δήμο Καλαμάτας καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια για την αξιοποίηση κάθε δυνατής πηγής χρηματοδότησης.

Τα προγράμματα ΤΑΠΤοΚ και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη είναι συναφή. Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, που είναι και το μείζον πρόγραμμα, προορίζεται για δύο ΑΣΤΙΚΟΥΣ χώρους, για την Καλαμάτα και για το δίπολο Αργους - Ναυπλίου. Το ΤΑΠΤοΚ προορίζεται για τους υπολοίπους 24 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επομένως είναι χωρίς αντικείμενο η συζήτηση περί υποβολής προτάσεως σε αυτό από πλευράς Δήμου Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ αφορά στη χρηματοδότηση έργων σε μη αστικές περιοχές, για τις οποίες ο Δήμος Καλαμάτας έχει προγραμματίσει να χρηματοδοτήσει σύνολο έργων μέσω προγράμματος, που θα προκηρυχθεί από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στο άμεσο μέλλον.

 

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βρίσκεται σε εγρήγορση για την αξιοποίηση κάθε είδους χρηματοδοτικού εργαλείου». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER