Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 21:24

Συνεδρίαση για την αντιπυρική περίοδο στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, για την καλύτερη προετοιμασία αντιμετώπισης κινδύνων κυρίως από φωτιές, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτό που τονίστηκε για ακόμη μία φορά είναι η ανάγκη για περισσότερα μέσα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν και έτσι ο σχεδιασμός και η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει με τα υπάρχοντα. Από εκεί και πέρα επισημάνθηκε η καλή συνεργασία των υπηρεσιών που πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών. Σε ό,τι αφορά χωριά που είναι κοντά σε δασικές εκτάσεις τονίστηκε ότι καλό είναι να γίνουν αντιπυρικές ζώνες, αν και αναγνωρίστηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν πάνω σε αυτό το ζήτημα καθώς συνήθως περιμετρικά των χωριών υπάρχουν ιδιοκτησίες.

Να τονίσουμε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Σταθάς, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιάννης Κατσούλας, Γιώργος Τσακανίκας, Αναστάσιος Πούλος, ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας Ηλίας Λεμπέσης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο δασάρχης Κυπαρισσίας Νικόλαος Χριστοδούλου, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ασπασία Γκόνη και Χρήστος Μπαρκάς.

Κ.Μπ.