Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 08:13

Κατά παρέκκλιση αρτιότητα από 300 τετραγωνικά στην Κηπούπολη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κατά παρέκκλιση αρτιότητα από 300 τετραγωνικά στην Κηπούπολη (βίντεο)

 

Ολοκληρώθηκε η πράξη εφαρμογής της Κηπούπολης και θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα για 15 ημέρες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα και κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες να ενημερωθούν και να ελέγξουν τις τακτοποιήσεις των οικοπέδων τους.

Και αυτό γιατί, όπως επεσήμανε, η πράξη εφαρμογής έχει ανασυνταχθεί πλήρως, λόγω του νέου νόμου 4315/2014, που αλλάζει τις εισφορές και της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την έγκριση του ΣτΕ η αρτιότητα πήγε στα 800 τ.μ., από τα 600 τ.μ. που ήταν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κ. Ντίντα παρατήρησε, ωστόσο, ότι θα δοθεί η δυνατότητα αρτιότητας σε οικόπεδα 300 τ.μ., κατά παρέκκλιση, εκτιμώντας πως αυτό αφορά στο 80% με 90% των οικοπέδων.

Στο πλαίσιο της ανάρτησης οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις, που θα κρίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οποία θα κυρώσει με την υπογραφή της την πράξη εφαρμογής.

Η αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για «μια περιοχή 230 στρεμμάτων που δέχεται οικιστικές πιέσεις. Και η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής θα βοηθήσουν στην ορθολογική ανάπτυξη της Κηπούπολης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις η κ. Ντίντα είπε ότι επίκειται η ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης της Βέργας και πως την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει για το σχέδιο του Ασπροχώματος και για το ΓΠΣ της Καλαμάτας, για το οποίο προανήγγειλε σημειακές τροποποιήσεις, εκεί που υπήρχαν οι εμπλοκές.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER