Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 17:54

Ο Δήμος Τριφυλίας για τα έπαθλα στο Kyparissia Urban Downhill Race

Γράφτηκε από τον

Δεν προβλεπόταν υποχρέωση του Δήμου Τριφυλίας για απονομή χρηματικών επάθλων στους νικητές του Kyparissia Urban Downhill Race που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Κυπαρισσία απαντά με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος μετά το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό, όπως τονίζει, φαίνεται και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφήνει επίσης και αιχμές για άλλους φορείς αναφέροντας ότι θα επανεξετάσει την συνεργασία τους.

Ωστόσο στην προκήρυξη των αγώνων αναφέρεται σαφώς ότι θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλά για τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: «Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 διοργανώθηκε ο 1ος ποδηλατικός αγώνας τεχνικής κατάβασης  «Kyparissia Urban Downhill Race», στην πόλη της Κυπαρισσίας με επιτυχία. Οι δαπάνες της διοργάνωσης αναφέρονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. 130/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξ αυτής δεν προβλέπεται η υποχρέωση του Δήμου για την απονομή χρηματικών επάθλων. Ως εκ τούτου οι παροχές και υπηρεσίες του Δήμου προς τους αθλητές ήταν σαφείς εξ αρχής.

Τα δημοσιεύματα περί «κραξίματος» του Δήμου αποτελούν την εκδήλωση δυσαρέσκειας αυτών, που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο Δήμος ενήργησε και ενεργεί νόμιμα, ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις του και έφερε εις πέρας με ασφάλεια και επιτυχία μια θεαματική αθλητική διοργάνωση.    

Ο Δήμος θα επανεξετάσει τη συνεργασία του με άλλους φορείς».

 

Κ.Μπ.