Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 22:02

Δήμος Μεσσήνης: Παράτυπη πρόσληψη καταγγέλλει ο Αναστασόπουλος

Γράφτηκε από τον

 Παράτυπη, τουλάχιστον, είναι η πρόσληψη της προϊσταμένης στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο τ. δήμαρχος επικαλείται την έκθεση από τον σχετικό έλεγχο που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών / Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και μιλά για «επιβεβαίωση των ανησυχιών» της παράταξής του «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης». Δημοσιοποιώντας την έκθεση των ελεγκτών, επιτίθεται στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για δημοτικούς υπαλλήλους, τους οποίους δεν κατονομάζει:

«Δυστυχώς ο δήμαρχος Μεσσήνης, θέλοντας να αποκαταστήσει οικογενειακώς οικεία του πρόσωπα, προφανώς ξέχασε ότι οφείλει να ακολουθεί τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και αντικειμενικότητας. Φαίνεται πως με τη συναίνεση δημοτικών υπαλλήλων και την ανοχή αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, ο κ. Τσώνης, λειτουργώντας σαν σε ιδιωτική του επιχείρηση, προσέλαβε αυτοβούλως την εν λόγω δικηγόρο, χρησιμοποιώντας τελείως καταχρηστικά την υπουργική έγκριση άλλης νομικής θέσης, μη τηρώντας την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία».

Ο Στ. Αναστασόπουλος, επιπλέον, μιλά για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή απέκρυψε την επίμαχη έκθεση, αν και -σύμφωνα με τον τ. δήμαρχο- την είχε στα χέρια της από τον περασμένο Απρίλιο:

«Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι για την εν λόγω έκθεση κρίσεως του ελεγκτικού Σώματος, που εκδόθηκε την 5/4/2017 και εστάλη εντός εύλογου διαστήματος στον βασικό αποδέκτη Δήμο Μεσσήνης, για ευνόητους λόγους, τηρήθηκε "σιγή ιχθύος" εντός του δήμου, αφού το έγγραφο -εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως- απέκρυψαν, προφανώς, οι άμεσα και έμμεσα θιγόμενοι και εμπλεκόμενοι παράγοντες του δήμου, μέχρι που εμείς το λάβαμε από το ίδιο το Σώμα και το κοινοποιήσαμε αρμοδίως».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης, «η θέση προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας κοστίζει στον δήμο μηνιαίως περί τα 2.500 περίπου ευρώ και ήδη μέχρι σήμερα της έχει καταβληθεί το συνολικό ποσό των 35.000 ευρώ -νομίμως ή παρανόμως, αυτό θα κριθεί αρμοδίως». Αναρωτιέται δε ο Στ. Αναστασόπουλος «τι σημαίνει άραγε τυχόν δικαστική επικύρωση παράνομου διορισμού τής για πρώτη φορά προϊσταμένης Νομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Μεσσήνης, σε ποιους θα καταλογιστεί η εν γνώσει τήρηση της παράνομης διαδικασίας», καθώς και «ποιος θα κληθεί να επιστρέψει τους τυχόν παράνομους μισθούς της κυρίας προϊσταμένης».

Ο τ. δήμαρχος, τέλος, στην ίδια ανακοίνωση απευθύνει έμμεση μομφή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την εκ μέρους της «σιωπηρή απόρριψη» της προσφυγής που ο συνδυασμός του είχε κάνει στην εν λόγω πρόσληψη. Προσθέτει δε ότι η «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης» έχει ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης και καταλήγει δεσμευόμενος «για την αποκάλυψη κάθε ποινικά κολάσιμης πράξης αιρετών, αλλά και κάθε εμπλεκομένου στην εν λόγω υπόθεση».

Β.Γ.Μ.