Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 21:33

Προστατεύει τους μπαταχτσήδες ο Δήμος Καλαμάτας... - Δεν δίνει στην Οικονομική Επιτροπή λίστα οφειλετών ο Μπούχαλης

Γράφτηκε από τον

Ουσιαστικότερη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης -επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών».
Η πιο πάνω δήλωση έγινε με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία κατά βάση -σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος- έχει υποβαθμισμένο έργο: «Συνιστά υποβάθμιση της επιτροπής η απλή διαδικασία έγκρισης, ως προς τον τύπο, ειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής», τόνισε συγκεκριμένα ο Στ. Μπεχράκης.
Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος, θα πρέπει στην εν  λόγω επιτροπή να συζητηθούν τρόποι είσπραξης από το Δήμο Καλαμάτας των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις της πόλης απέναντί του.
«Εχουμε ζητήσει να έρθει στην επιτροπή η λίστα με τους οφειλέτες προς το δήμο. Για το θέμα αυτό είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο επί των οικονομικών αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, ο οποίος μας γνωστοποίησε ότι η εν λόγω λίστα δεν μπορεί να έλθει στην επιτροπή», είπε ο Στ. Μπεχράκης - προσθέτοντας: «Ο αντιδήμαρχος είπε πάντως ότι ο καθένας δημοτικό σύμβουλος, με αίτησή του στο Πρωτόκολλο, μπορεί να έχει ατομική ενημέρωση ως προς τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα των οφειλετών του Δήμου Καλαμάτας».
Ο κ. Μπεχράκης σχολίασε όμως την ίδια στιγμή ότι, υπ’ αυτές τις συνθήκες, «δεν είναι δυνατόν η Οικονομική Επιτροπή να συνεδριάζει χωρίς να γνωρίζει πόσα μπορεί να εισπράξει ο δήμος και από ποιους» -  για να καταλήξει: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον "Καλλικράτη" τον οποίο, αν και ο δήμαρχος Καλαμάτας επικρίνει, φροντίζει να αξιοποιεί σε περιπτώσεις που εξυπηρετεί τη δημοτική αρχή».