Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 21:07

Επίθεση Μάκαρη σε Νίκα για τα έργα στην ύπαιθρο 

Γράφτηκε από την

Νέα επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας δεν κατέθεσε καμία πρόταση για ανάπτυξη της υπαίθρου, εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαν. Μάκαρης,

Απαντώντας «στις δικαιολογίες που πρόβαλλε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρατήρησε πως «το γεγονός ότι η αστική περιοχή ενός δήμου εντάσσεται στο πρόγραμμα ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), δεν απαγορεύει την ένταξη της αγροτικής περιοχής του ίδιου δήμου στο πρόγραμμα ΤΑΠΤΟΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων)». 

Παρουσιάζοντας την πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΤΑΠΤΟΚ, ο κ. Μάκαρης εξήγησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας πληροί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα. Ανέφερε, ακόμα, ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόσκληση, μπορεί να βοηθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση των τάσεων επιστροφής στην ύπαιθρο, την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων σε συνδυασμό με την καταπολέμηση συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και τη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας σε κατεύθυνση όπως η διασύνδεση με τις υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού».

Καταλήγοντας, ζήτησε από τη δημοτική αρχή «να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, γιατί δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την ανάπτυξη» 32 τοπικών κοινοτήτων και μιας δημοτικής κοινότητας.