Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 17:49

Ο δήμαρχος Μεσσήνης πληρώνει για να πάει υπάλληλος σε δίκη στην Αθήνα 

Γράφτηκε από την
Ο δήμαρχος Μεσσήνης πληρώνει για να πάει υπάλληλος σε δίκη στην Αθήνα 

Με προσωπικά έξοδα του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη θα υπάρξει εκπροσώπηση υπαλλήλου του δήμου σε δίκη, στην Αθήνα, στα τέλη Μαΐου, μετά από αίτημα που ο εν λόγω υπάλληλος απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος, επικαλούμενος οικονομική αδυναμία.

Στον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, εργαζόταν πριν μερικά χρόνια στο Νεκροταφείο της Μεσσήνης, είχε επιβληθεί 45ήμερη παρακράτηση μισθού από την τότε δημοτική αρχή του Στάθη Αναστασόπουλου, μετά από καταγγελία ανώτατου δικαστικού τόσο για τη διαδικασία ταφής συγγενικού του προσώπου, αλλά και για την γενικότερη εικόνα του Κοιμητηρίου.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο υπαλλήλων είχε μειώσει την παρακράτηση μισθού σε 5 ημέρες, ωστόσο η δημοτική αρχή πρόσβαλε τη συγκεκριμένη απόφαση και ακριβώς αυτή η προσφυγή είναι που εκδικάζεται στην Αθήνα, στο τέλος του μήνα.

Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος -όπως ο ίδιος δήλωσε προς το σώμα- είχε δικαστεί τότε και σε ποινικό δικαστήριο, μετά την καταγγελία του ανώτατου δικαστικού, ωστόσο η απόφαση ήταν αθωωτική, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης είχε καταθέσει και ο τότε δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος.


NEWSLETTER