Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 09:03

Νέες δικαιολογίες Νίκα για το κυκλοφοριακό

Γράφτηκε από την

 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος επιρρίπτει τις ευθύνες για την καθυστέρηση δημοπράτησης της κυκλοφοριακής μελέτης ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας απαντώντας σε σχόλιο της “Ε” υποστηρίζει ότι “δεν έχει ακόμη εκδώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος τις προδιαγραφές για την ανάθεση των μελετών για Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας”. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νίκα: 

«Αναφορικά με το σχόλιο της «Ελευθερίας» την Τετάρτη 17 Mαΐου 2017, σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη Καλαμάτας, το οποίο φέρει τον τίτλο "Οποιος δε θέλει να ζυμώσει…", σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με το ποσό των 86.000 ευρώ, προκειμένου να συνταχθεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), μέρος και προϋπόθεση του οποίου είναι η κυκλοφοριακή μελέτη. 

Ο Δήμος ειδοποιήθηκε, όμως, εγγράφως, από το Πράσινο Ταμείο να μην προχωρήσει, διότι δεν έχει ακόμη εκδώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος τις προδιαγραφές για την ανάθεση των μελετών για Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Επομένως, ποιος δε θέλει να ζυμώσει; Τελικά, το μεγάλο πρόβλημα για την Αυτοδιοίκηση είναι το κράτος και η γραφειοκρατία του».