Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 18:41

Το έμβλημα του Δήμου Οιχαλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το έμβλημα του Δήμου Οιχαλίας

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα και η αρχαία γέφυρα στη Μαυροζούμενα απεικονίζονται στο έμβλημα του Δήμου Οιχαλίας, το οποίο ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το συγκεκριμένο έμβλημα προέκυψε μετά από τον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος και στον οποίο υποβλήθηκαν προτάσεις από 6 ενδιαφερόμενους, τις οποίες και έκρινε επιτροπή που συστάθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ειδικότερα, το λογότυπο του δήμου απεικονίζει, μέσα σε έναν κύκλο, στο επάνω μέρος τον Επικούριο Απόλλωνα και στο κάτω μέρος τη γέφυρα της Μαυροζούμενας. Στο πάνω αριστερό μέρος, δίπλα στον Επικούριο Απόλλωνα, απεικονίζεται ένα κλαδί ελιάς και το "Δήμος Οιχαλίας" αναγράφεται στο άνω ημισφαίριο.

Η δημιουργία του εμβλήματος αποτελεί πρόταση του Σπύρου Ν. Κούτρα, την οποία ομόφωνα επέλεξε -και εισηγήθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο- η κριτική επιτροπή που την αποτελούσαν, ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος ως πρόεδρος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ηλιόπουλος ως αντιπρόεδρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Ηλίας Σακελλαριάδης, καθώς επίσης, η αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, ο αρχιτέκτονας Αγγελος Παναγόπουλος και ο διευθυντής του Λυκείου Μελιγαλά Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Ωστόσο, το πιο πάνω έμβλημα του δήμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς στη σχετική ψηφοφορία δήλωσαν «παρών» οι σύμβουλοι Ευστάθιος Μαργαρίτης και Δημήτριος Παναγιωτόπουλος.

 

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER