Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 21:40

Απάντηση Νίκα για τα κλαδέματα 

Γράφτηκε από την

Απάντηση - παρέμβαση για τα χθεσινά μας σχόλια με φωτογραφίες, για τα παρατημένα κλαδέματα και τις σακούλες σκουπιδιών έξω από τους κάδους, έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αναφορικά με σχόλια της "Ελευθερίας" την Τρίτη 23 Mαΐου 2017, σχετικά με κλαδέματα, αφημένα από ασυνείδητους σε δημόσιο χώρο και με σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων, τονίζουμε ότι προσυπογράφουμε την κατακλείδα του σχολίου του Γιάννη Σινάπη, που αναφέρει: "Οταν οι πολίτες δεν βοηθούν στην καθαριότητα της πόλης, δεν υπάρχει σωτηρία".

Η σωτηρία είναι στα χέρια μας και είναι θέμα ατομικού πολιτισμού και όχι απλώς αστυνόμευσης. Φυσικά, η αστυνόμευση δε λείπει, καθώς η Δημοτική Αστυνομία επιβάλλει πρόστιμα για κλαδέματα, που κάποιοι αφήνουν, όπου τους βολεύει. Το ίδιο συμβαίνει και για τη ρύπανση με σκουπίδια. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να επιβλέπει ένας δημοτικός αστυνομικός κάθε πολίτη…

Επισημαίνεται ότι, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, η φετινή Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Καλαμάτας έχει στο επίκεντρό της τη διαχείριση προϊόντων κλαδέματος, διαδικασία που, μαζί με τη συνοικιακή κομποστοποίηση, μειώνει τον όγκο απορριμμάτων, αξιοποιεί ό,τι έχει απομείνει από την περιποίηση του κήπου, συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων και στην αειφόρο γεωργία.

Ο Δήμος Καλαμάτας δε θα πάψει την προσπάθεια να γίνουν βίωμα των πολιτών η συνοικιακή και οικιακή κομποστοποίηση της ανεπιθύμητης βλάστησης, καθώς και η ανακύκλωση απορριμμάτων».