Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 20:21

Εργα ανάπλασης στην κάτω πλατεία Μεσσήνης 

Γράφτηκε από τον
Εργα ανάπλασης στην κάτω πλατεία Μεσσήνης 

Σύντομα ξεκινούν τα έργα ανάπλασης στην περιοχή ανατολικά της κάτω πλατείας της Μεσσήνης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η μελέτη για ανάλογες εργασίες και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, στο περιθώριο της συνέντευξης για τις εκδηλώσεις «GreenWeek», που υλοποιεί ο δήμος αύριο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στην περιοχή ανατολικά της κάτω πλατείας θα γίνουν έργα ανάδειξης του συγκεκριμένου χώρου, με προτεραιότητα στην κίνηση των πεζών, τη δημιουργία οδών με χαμηλή ταχύτητα οχημάτων και την ποιοτική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, το εν λόγω έργο προβλέπει, μεταξύ άλλων, εργασίες επαναδιαμόρφωσης και ανάπλασης 9 δρόμων και συγκεκριμένα των οδών Μερλοπούλου (από Κολοκοτρώνη έως Ι. Καρατζά), Ερμού (από Πολυτεχνείου έως Μερλοπούλου), Ρήγα Φεραίου, Γεωργιάδου (πεζόδρομος), Φ. Σάρρα (πεζόδρομος), Κορκονικήτα, Ι. Καρατζά, Κολοκοτρώνη και Ιωσήφ Ανδρούσης, του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Νικολάου Χιώτη, του προαύλειου χώρου της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και της παλιάς αγοράς απέναντι από το Μουσείο Κατσουλίδη.

Οσον αφορά την κεντρική πλατεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Γ. Τσώνης, η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται να ακολουθήσει διαβούλευση για τα έργα, δεδομένου -όπως είπε- ότι αυτά θα έχουν ορίζοντα 50ετίας.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER