Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 16:36

Νέοι κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Νέοι κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών στην Καλαμάτα

Ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης των παλιών κάδων της εταιρείας Recycom, που συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών.

Τοποθετούνται νέοι κάδοι και η αρχή έγινε στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών και Ψαρών και Σόλωνος (Δικαστήρια).

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία σε αντάλλαγμα προσφέρει τρόφιμα και είδη υγιεινής στο Δημοτικό Παντοπωλείο. 

Με την ευκαιρία ο δήμος ενημερώνει ότι «στο παρελθόν παρατηρήθηκαν φαινόμενα παράνομης αφισοκόλλησης, βανδαλισμών και αναγραφής συνθημάτων στους κάδους αυτούς «κι επισημαίνει πως σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κανονισμού Καθαριότητας του δήμου: «Απαγορεύεται η ρύπανση με επικόλληση εμπορικών αφισών ή αυτοκόλλητων ή η αναγραφή συνθημάτων στα φωτιστικά σώματα, στις πινακίδες ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας και στους φωτεινούς σηματοδότες, σε κάδους ή άλλα μέσα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, στους τηλεφωνικούς θαλάμους, σε δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα, σε ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ κ.λπ. και κουτιά της ΔΕΗ, σε δένδρα και σε κοινόχρηστους χώρους. Το πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ».
Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 25 (φθορά κάδων κ.ά. δημοτικής περιουσίας) του Κανονισμού Καθαριότητας, «η αποκατάσταση των ζημιών σε κάδους κ.λπ. είδη συλλογής απορριμμάτων, καθώς και στην εν γένει δημοτική περιουσία θα γίνεται σε βάρος και για λογαριασμό του υπαιτίου, στον οποίον θα επιβάλλεται παράλληλα και πρόστιμο από 350 έως 1400 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER