Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 08:11

Και ο Μπόμπολας για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Και ο Μπόμπολας για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα 

 

Η ΗΛΕΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) είναι μεταξύ των 3 εταιρειών που κατέθεσαν προσφορά στο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, στη Μαραθόλακκα.

Οι άλλες δύο είναι της Ecowaste, της εταιρείας που διαχειρίζεται σήμερα τα απορρίμματα στη Μαραθόλακκα και της ICM, εταιρείας καθαρισμών από την Αθήνα, που είχε και τη μοναδική προσφορά στον πρώτο άγονο διαγωνισμό.

Η επιτροπή του διαγωνισμού εξετάζει τα δικαιολογητικά των προσφορών, για να διαπιστώσει αν είναι πλήρη και αν νόμιμα οι συγκεκριμένες εταιρείες διεκδικούν το συγκεκριμένο έργο. Αν είναι αξιόπιστες και μπορούν να καλύψουν το σοβαρό ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων μέχρι να ξεκινήσει η υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την ολοκλήρωση της εργασίας αυτής θα αποφασίσει αν θα συνεχίσουν και οι τρεις στο διαγωνισμό ή κάποια θα απορριφθεί. Την απόφαση της επιτροπής θα εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Το επόμενο βήμα θα είναι η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών. Για το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την επιλογή του αναδόχου, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, γιατί υπάρχει πάντα η περίπτωση των ενστάσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο. Για 2 χρόνια συν ένα παράταση, η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ).

Στη διακήρυξη προβλέπεται ότι η λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης θα διακοπεί αυτόματα, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του δήμου, με την έναρξη της ολοκληρωμένης.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER