Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 17:52

Λύνει πολλά προβλήματα η κυκλοφοριακή μελέτη Κυπαρισσίας 

Γράφτηκε από τον

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη της Κυπαρισσίας αλλά και τον προσδιορισμό των κοινόχρηστων χώρων στην Ανω Πόλη λύνει η κυκλοφοριακή μελέτη που πρόσφατα εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, υπογραμμίζοντας πως λύνεται ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολούσε τους καταστηματάρχες της Ανω Πόλης.

Για να εφαρμοστεί η μελέτη θα γίνει προμήθεια σημάτων που λείπουν μέσα από μελέτη που ετοιμάζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ όπως είπε η σωστή της εφαρμογή θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Κατσίβελας τόνισε: «Εχει εγκριθεί η κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας. Αυτό έχει δύο σκοπούς, πρώτον θα ρυθμίσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλεως της Κυπαρισσίας και δεύτερον θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα ως προς τη νομιμότητα χρήσης των καταστηματαρχών στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας -ως προς τον προσδιορισμό των κοινοχρήστων χώρων. Ετσι μια εκκρεμότητα που ταλάνιζε την κοινωνία της Ανω Πόλης και ουσιαστικά δημιουργούσε προβλήματα στον καλύτερο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων λύνεται οριστικά. Τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων, οπότε ο Δήμος Τριφυλίας θα έχει θεσμοθετημένο τον τρόπο που θα γίνει η παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων».

Από εκεί και πέρα τόνισε ότι δόθηκε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να αξιολογήσει τα σήματα που υπάρχουν για την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, σημειώνοντας πως «υπάρχει έλλειμμα στα σήματα που είχαν προμηθευτεί από άλλες δημοτικές περιόδους». Ετσι θα γίνει νέα μελέτη για την προμήθεια σημάτων που χρειάζονται και από εκεί και πέρα θα εφαρμοστεί η μελέτη. Μίλησε ακόμη για μια υπόθεση εγκαταλειμμένη από το 2008 που κανείς δεν ασχολήθηκε και αυτή η δημοτική αρχή το έφερε εις πέρας ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια. Υπογράμμισε δε ότι η επιτυχία εφαρμογής της μελέτης θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους πολίτες και σε αυτό σημαντικό ρόλο θα έχει και η Αστυνομία.

Οσο για το πότε θα ολοκληρωθεί η προμήθεια των σημάτων που απαιτούνται, δεν το προσδιόρισε, αφού όπως είπε πρέπει να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατίες που αφορούν τις προμήθειες, οι οποίες έχουν διπλασιαστεί.

Κ.Μπ.