Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 09:10

Αντίθετος ο Νίκας με την απλή αναλογική (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αντίθετος ο Νίκας με την απλή αναλογική (βίντεο)

Απολύτως αντίθετος με την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση στον "Καλλικράτη", ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι «η απλή αναλογική είναι μια προοπτική που θα φέρει καταστροφή στην αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο έρχεται για λόγους κομματικούς, εξυπηρετεί τον αυτοδιοικητικό ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε, πως «υπάρχει μία ελπίδα, οι πολιτικές εξελίξεις να ανατρέψουν οποιουσδήποτε τέτοιους συνδυασμούς». Και δήλωσε ότι τα ίδια πιστεύει και για την απλή αναλογική ως κεντρικό πολιτικό σύστημα και τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι «στην πατρίδα μας δεν έχει προχωρήσει η κουλτούρα των συνεργασιών» και παρατήρησε πως «δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε αποφάσεις μπορεί να πάρει ούτε έργο να παραγάγει». 

Ακόμα, ανέφερε ότι η απλή αναλογική «μπορεί να οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές πρακτικές, συνεννοήσεις και ανταλλαγές πριν από τις εκλογές, και οι μικρές μειοψηφίες, με διαφόρους τρόπους εκβιασμών, να μπορούν να ελέγχουν ουσιαστικά πλειοψηφίες».

Για να χαμηλώσει τους τόνους προς την κυβέρνηση και να δείξει ότι δεν λειτουργεί κομματικά, αντιπολιτευτικά, όπως άλλοι δήμαρχοι της Ν.Δ., είπε ότι «συνεργάζομαι και σέβομαι τους θεσμούς, και σέβομαι την κυβέρνηση και την εναλλαγή των κομμάτων. Δεν έχω κομματική πολιτική ως δήμαρχος, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα και για την αυτοδιοίκηση είμαι κατηγορηματικός. Θα αγωνιστώ δε και με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος, για το τι φέρνει το συγκεκριμένο νομοθέτημα: Φέρνει την καταστροφή της αυτοδιοίκησης. Δεν θα υπάρχει αυτοδιοίκηση. Η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να ποδηγετεί τα όποια αυτοδιοικητικά μορφώματα δημιουργηθούν».

 

 

 

 

 


NEWSLETTER