Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 09:44

«Θέλει γκρέμισμα το πρώην πολυκλαδικό» σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
«Θέλει γκρέμισμα το πρώην πολυκλαδικό» σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας

 

«Αυτό το κτήριο δεν θα έχει προβλήματα αν γκρεμιστεί και ξαναφτιαχτεί από την αρχή»: Αυτό απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Π. Νίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου της Καλαμάτας, όταν προκλήθηκε να δεσμευτεί πως το έργο βελτίωσης - επισκευής που προγραμματίζεται θα λύσει τα προβλήματα του πολύπαθου σχολικού κτηρίου.

Πάντως, στην εξέλιξη της συζήτησης, αναγνώρισε ότι δεν συμφέρει και η κατεδάφιση γιατί, όπως είπε, «δεν φθάνουν 2 εκ. ευρώ για να το ρίξεις και να πάρεις τα μπάζα».

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημ. Οικονομάκος ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες για την κακότεχνη κατασκευή του σχολείου και ζήτησε ενημέρωση για το ποιος το παρέλαβε και το έδωσε σε χρήση με τέτοια προβλήματα. Ο δήμαρχος απάντησε ότι το Πολυκλαδικό παραδόθηκε το 1984, δεν έχει παραλειφθεί, και φτιάχτηκε με παρακολούθηση από το κέντρο, από τον ΟΣΚ. Εκτίμησε ότι με το έργο που επιδιώκεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, θα γίνει ένα ευπρόσωπο κτήριο με πολύ λιγότερα προβλήματα. Και ενημέρωσε ότι το καλοκαίρι θα διατεθεί ένα ποσό από το δήμο, ώστε το σχολείο να είναι αξιοπρεπές τη νέα σχολική χρονιά - ενώ μίλησε για καθρέφτες στην ταράτσα, που θα συμβάλουν στην ενεργειακή αξιοποίηση του κτηρίου.

Στην άποψη του δημάρχου για γκρέμισμα του κτηρίου αντέδρασε ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τ. Νιάρχος, αναφέροντας ότι υπάρχει σημαντικός στεγασμένος χώρος και εξοπλισμένα εργαστήρια.

Η συζήτηση για το Πολυκλαδικό ολοκληρώθηκε με ιδεολογική αντιπαράθεση Νίκα - Οικονομάκου για τα σχολεία και την εκπαίδευση, ενώ ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παρατήρησε ότι στις προσπάθειες για βελτίωση κι επισκευή έπαιξαν ρόλο οι καταλήψεις των μαθητών και οι κινητοποιήσεις καθηγητών και γονιών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER