Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 19:44

Ο Μπόμπολας συνεχίζει για τη Μαραθόλακκα 

Γράφτηκε από τον

Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) συνεχίζει μόνη της στις διαδικασίες του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού του Δήμου Καλαμάτας, για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα. 

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση της επιτροπής διαγωνισμού, που απέρριψε τις άλλες δύο προσφορές (της Ecowaste και της ICM) κι έκρινε αποδεκτή, ως σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης, την προσφορά της ΗΛΕΚΤΩΡ. Η Ecowaste δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή και η ICM εγγυητική επιστολή και τεχνική προσφορά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τις οικονομικές προσφορές». Η επιλογή της ΗΛΕΚΤΩΡ ως αναδόχου για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, θα εξαρτηθεί από την οικονομική προσφορά της.

Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς που ψήφισε λευκό, υποστήριξε ότι «θα γίνει μία από τα ίδια, δεν θα προχωρήσει η διαλογή στην πηγή». Δήλωσε πως «γεννιούνται ερωτήματα από τον αποκλεισμό  των άλλων δύο εταιρειών, γιατί δεν είχαν εγγυητικές επιστολές». Και στάθηκε στην ανάγκη «να μην γίνονται τα ίδια πράγματα, με αυτά που γίνονται από τον μέχρι τώρα διαχειριστή: να εξαφανίζεται το υπόλειμμα και να μην ξέρουμε πού βρίσκεται».

Ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσος Νιάρχος που καταψήφισε, επανέλαβε τη θέση της παράταξης για «διαχείριση σκουπιδιών από δημόσιο φορέα, όλες οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις να είναι από το κράτος» και ανέφερε πως «θα αυξηθούν τα τέλη».

Γ.Σ.