Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 08:31

Εμφύλιος στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Εμφύλιος στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου στη Μεσσήνη

 

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης, καθώς ο σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στην πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής Στάθη Αναστασόπουλου, στην οποία ο τ. δήμαρχος ανέφερε ότι θα καλέσει τον παλαίμαχο αυτοδιοικητικό σε απολογία για την υπερψήφιση εκ μέρους του της έγκρισης σκοπιμότητας σύναψης δανείου 2.000.000 ευρώ από την δημοτική αρχή.

«Σε εσάς δεν πρόκειται ούτε να απολογηθώ, ούτε να δώσω εξηγήσεις για κανένα αυτοδιοικητικό ή παραταξιακό ζήτημα. Εσείς να απολογηθείτε, γιατί μαζέψατε τα πράγματά σας, αφήσατε το σπίτι που είχατε στη Μεσσήνη και επιστρέψατε στην Καλαμάτα, ακριβώς την επομένη της απόφασης του δικαστηρίου, αναγκάζοντας τους δημότες της Μεσσήνης να επαληθεύσουν την κατηγορία, ότι όλοι εμείς που συνθέτουμε την παράταξη, στηρίζαμε έναν "ξένο"» σημειώνει, μεταξύ άλλων ο Γ. Παπαδόπουλος στη χθεσινή απάντησή του.

Παράλληλα καυτηριάζει τον τ. δήμαρχο για την εκλογική ήττα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές -«κ. Αναστασόπουλε πετύχατε το "ακατόρθωτο", να χάσετε τις προηγούμενες εκλογές, στις οποίες "τρέχατε" μόνος σας και βγήκατε... δεύτερος».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση - απάντησή του προς τον Στ. Αναστασόπουλο, ο Γ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

«Ενώπιον της οκταμελούς ομάδας και όχι της εννιαμελούς ομάδας, θα αιτιολογήσω την απόφασή μου κ. Αναστασόπουλε, για την απόφασή μου να υπερψηφίσω την έγκριση σκοπιμότητας για λήψη δανείου από τον Δήμο Μεσσήνης και όχι την λήψη δανείου, όπως παραπλανητικά αναφέρετε στην χθεσινή σας ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού.

Και αναφέρω την οκταμελή ομάδα, κ. Αναστασόπουλε, διότι εξαιρώ εσάς. Σε εσάς δεν πρόκειται ούτε να απολογηθώ, ούτε να δώσω εξηγήσεις για κανένα αυτοδιοικητικό ή παραταξιακό ζήτημα. Αλλωστε, αν κάποιος πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αιτιολογηθεί σε εμάς που σας στηρίξαμε αλλά και ενώπιον όλης της παράταξης, αυτός είστε εσείς.

Εσείς, κ. Αναστασόπουλε, που πετύχατε το "ακατόρθωτο", να χάσετε τις προηγούμενες εκλογές, στις οποίες "τρέχατε" μόνος σας και βγήκατε... δεύτερος. Να απολογηθείτε, γιατί δεν κάνατε εκλογικοαπολογιστική συνάντηση των μελών της παράταξης. Να απολογηθείτε, γιατί δίνετε αγώνα με νύχια και με δόντια να παραμείνετε, έστω και τυπικά, αρχηγός της παράταξης, ενώ γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να κερδίσετε τις επόμενες εκλογές (σε τι αποσκοπείτε;). Να απολογηθείτε, γιατί δεν κάνετε οργανωμένη αντιπολίτευση. Να απολογηθείτε, γιατί δεν ενώνετε αλλά διχάζετε την παράταξη, κρατώντας επαφές και συνομιλώντας μόνο με όσους σας κολακεύουν, ενώ ταυτόχρονα εξοστρακίζετε όλους όσοι σας λένε την αλήθεια, ότι δηλαδή "δεν περνάει το όνομά σας στη Μεσσήνη". Να απολογηθείτε γιατί μαζέψατε τα πράγματά σας, αφήσατε το σπίτι που είχατε στη Μεσσήνη και επιστρέψατε στην Καλαμάτα, ακριβώς την επομένη της απόφασης του δικαστηρίου, αναγκάζοντας τους δημότες της Μεσσήνης, να επαληθεύσουν την κατηγορία, ότι όλοι εμείς που συνθέτουμε την παράταξη, στηρίζαμε έναν "ξένο". Να απολογηθείτε, τέλος, για τις πρακτικές και τις τακτικές που ακολουθήσατε στα 3,5 χρόνια, που ήσασταν δήμαρχος Μεσσήνης, οι οποίες αντί να σας καθιερώσουν στη συνείδηση των δημοτών, σας οδήγησαν στην ήττα, παρασέρνοντας και εμάς, που συνθέτουμε την παράταξη, σε μια επίπονη διαδικασία πενταετούς αναμονής, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα διεκδικήσουμε ξανά τον δήμο προκειμένου να προσφέρουμε στην τοπική μας κοινωνία.

Για όλα αυτά που προαναφέρθηκαν πρέπει να βρείτε το σθένος και να απολογηθείτε κ. Αναστασόπουλε, ενώπιον της παράταξης που συνθέτουμε εμείς που ήμαστε δημότες της Μεσσήνης. Που γεννηθήκαμε σε αυτόν τον τόπο, που έχουμε συγγενείς και φίλους σε αυτόν τον τόπο. Που έχουμε τις δουλειές μας, τα συμφέροντά μας και τις περιουσίες μας σε αυτόν τον τόπο. Και τέλος που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτόν τον τόπο.

Οσο για εμένα, για όποια απόφαση λαμβάνω, μέσα και έξω, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης, επιτρέψτε μου να απολογούμαι στους συνδημότες, φίλους και συγγενείς μου, στην παράταξή μου, στην οκτάδα και όχι στην εννιάδα».


NEWSLETTER