Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 13:46

Μάκαρης: “Ατολμη η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου”

Γράφτηκε από την

Τα θέματα των διαβάσεων πεζών στη Ναυαρίνου, του ακαθάριστου ρέματος στην Πολιανή και της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου που σχεδιάζεται με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σημειώνει σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαν. Μάκαρης.

Για τη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, από Ακρίτα έως Φαρών, μετά από επίσκεψη κι ενημέρωση στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για το σχέδιο ανάπλασης - μονοδρόμησης της οδού Ναυαρίνου, ο κ. Μάκαρης παρατηρεί:  

«Είναι μια παρέμβαση που  χαρακτηρίζεται ως: Ατολμη, "πολύ κακό για το τίποτα" ή αλλιώς "ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει". Δημιουργεί μια στενωπό μέσα από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα προς μια κατεύθυνση κατά το ατυχές παράδειγμα της πλατείας της Ανάστασης. Καταστρέφεται ο ήδη υπάρχων ποδηλατόδρομος για να κατασκευαστεί νέος ο οποίος μετατοπίζεται βόρεια. Αυξάνει κατά τι το πλάτος των πεζοδρομίων σε μια περιοχή της Ναυαρίνου που έχει το μεγαλύτερο πλάτος πεζοδρομίων. Η ανάπλαση της Ναυαρίνου θα πρέπει να ξεκινήσει από την περιοχή, όπου τα πεζοδρόμια είναι στενά ή ανύπαρκτα και δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, όπως είναι η περιοχή ανατολικά της Ανάστασης. Επιβαρύνεται ιδιαίτερα η πρώτη παράλληλη της Ναυαρίνου, η οδός Σανταρόζα, η οποία ως γνωστόν δεν μπορεί να αντέξει άλλο κυκλοφοριακό φόρτο. Είναι σημαντικό να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το συγκεκριμένο μείζον θέμα, γιατί ως γνωστόν η συγκεκριμένη "ανάπλαση" θα επεκταθεί τμηματικά και στην υπόλοιπη Ναυαρίνου. Ως γνωστόν η διαβούλευση για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη "πέρασε και δεν ακούμπησε", αφού καμιά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν δεν υιοθετήθηκε. Και τώρα που φτάσαμε στο πρακτικό μέρος της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης δυστυχώς ακολουθείται η ίδια τακτική των προειλημμένων αποφάσεων».