Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 21:03

Νίκας: "Οφείλουν στο Δήμο Καλαμάτας και «πουλάνε μούρη» με ακριβά αυτοκίνητα"

Γράφτηκε από τον
Νίκας: "Οφείλουν στο Δήμο Καλαμάτας και «πουλάνε μούρη» με ακριβά αυτοκίνητα"

«Πολιτική δικαιοσύνης και ισονομίας απέναντι στους φτωχούς συμπολίτες μας» αποτελεί η προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας να εισπράξει χρήματα από τους μεγαλοοφειλέτες, μέσω των κατασχέσεων: Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, χθες σε δηλώσεις του, αλλά και προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για συμπολίτες μας που «πουλάνε μούρη» με ακριβά αυτοκίνητα, αλλά οφείλουν στο δήμο. Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να μη διεκδικήσει τις οφειλές η διευθύντρια Οικονομικών, που έχει ανεξαρτησία», μιλώντας για κίνδυνο κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος - και παρατήρησε πως «δεν μπορεί να έρχεται να πληρώσει ο φτωχός και να αδιαφορεί ο μεγαλοσχήμων».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχ. Αντωνόπουλος ζήτησε να μην υπάρξει οριζόντια αντιμετώπιση των οφειλετών και πρότεινε εξαίρεση ή ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες της Βασ. Γεωργίου που χρωστούν από τη διάνοιξη του δρόμου.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος απάντησε ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στους μεγαλοοφειλέτες, πως δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός, ενώ για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις χρειάζεται κεντρική, κυβερνητική απόφαση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER