Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 20:21

Κύμα αιτήσεων συνταξιοδότησης στο Δήμο Καλαμάτας - Δεν ανησυχεί η εφεδρεία τον Νίκα

Γράφτηκε από τον
Κύμα αιτήσεων συνταξιοδότησης στο Δήμο Καλαμάτας - Δεν ανησυχεί η εφεδρεία τον Νίκα

Περισσότεροι από 35 είναι οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση υπό το φόβο των εξελίξεων στον τομέα αυτό. Μάλιστα σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα πρόκειται για υπαλλήλους που είχαν ακόμα να δώσουν πολλά - αρκετοί εκ των οποίων είναι αναντικατάστατοι, όπως ανέφερε. “Ενα κράτος που επιμένει να προβαίνει σε οριζόντια εκδίωξη υπαλλήλων δεν μπορεί να πάρει καλύτερη απόφαση. Πρόκειται για εγκληματική πράξη” σημείωσε ο κ. Νίκας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι υπάλληλοι είναι 55 ετών και άνω κι έχουν 35 χρόνια υπηρεσίας ή είναι κάτω των 55 αλλά έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά μέσα στο μήνα. Οι μεν πρώτοι λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους, οι δε δεύτεροι θα λαμβάνουν μέρος του μισθού τους μέχρι να συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους, οπότε και θα λάβουν όλο το ποσό.
Αισιόδοξες είναι πάντως οι εκτιμήσεις του δημάρχου Καλαμάτας όσον αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων του “στενού” Δήμου Καλαμάτας που θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία. Εκανε λόγο για κανέναν ή για ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που πληρούν τις προϋποθέσεις (53 ετών με 33 χρόνια υπηρεσίας).
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί κατάλογοι -που θα πρέπει να έχουν σταλεί στο υπουργείο Απασχόλησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου- θα έχουν συνταχθεί μέχρι τις 11 του μήνα, μαζί με την κατάταξη των 496 υπαλλήλων στο νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο. Ανάλογη διαδικασία διενεργείται και στις δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του δήμου.


NEWSLETTER