Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 18:16

Προσφυγή για το πρόστιμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Γράφτηκε από τον
Προσφυγή για το πρόστιμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Να ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις 24 Μαΐου, με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ στο δήμο για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Στην πρόταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία, επισημαίνεται πως για το έργο αυτό «δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση. Οι παραπάνω παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση κατά το δυνατόν των συνεπειών της πλημμύρας της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή αποτελούν εργασίες συντήρησης και δεν έχουν ως αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του αποδέκτη».

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε, γιατί το έργο υλοποιήθηκε «χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση», σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δ. Φαββατάς ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην ρωτάμε το Τμήμα Περιβάλλοντος και να προχωράμε αυθαίρετα. Θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία με τη συγκεκριμένη υπηρεσία».

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Αντωνόπουλος είπε ότι «ο δήμος όφειλε να έχει πάρει εισήγηση - γνωμοδότηση πως απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση» και υποστήριξε ότι ο δήμος πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER