Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 08:46

Πολεοδομικές μελέτες Καλαμάτας: 70 ενστάσεις για Βέργα  και 40 για Κηπούπολη 

Γράφτηκε από την
Πολεοδομικές μελέτες Καλαμάτας: 70 ενστάσεις για Βέργα  και 40 για Κηπούπολη 

 

Σαράντα ενστάσεις υποβλήθηκαν στην Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας για την πράξη εφαρμογής στην Κηπούπολη και 70 είχαν υποβληθεί, μέχρι την Τρίτη, για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο:

Για την πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης «βρίσκονται σε διαδικασία επεξεργασίας οι ενστάσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν κατά την ανάρτηση και είναι 40. Δε φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία να είναι δυνατόν να θέσουν εμπόδια στην ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής. Μετά την επεξεργασία, η πράξη εφαρμογής θα σταλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για κύρωση από τον περιφερειάρχη».

Οσον αφορά την πολεοδομική μελέτη Παραλίας Βέργας γίνεται γνωστό ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, είχαν υποβληθεί μέχρι προχθές Τρίτη, μια μέρα πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας, περί τις 70 ενστάσεις. Η τυπική διαδικασία έχει τηρηθεί στο ακέραιο και πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας είναι να κυρωθεί η συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη το συντομότερο δυνατόν».

Ακόμα, ο Δήμος Καλαμάτας πληροφορεί ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταγραφής στο Κτηματολόγιο της πράξης εφαρμογής των πυκνοδομημένων της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας. Ο δήμος παρέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. τα απαιτούμενα στοιχεία για το σκοπό αυτό και προωθεί την περαίωση της διαδικασίας το συντομότερο».


NEWSLETTER