Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 15:20

Στόχος να μπει τάξη με τραπεζοκαθίσματα και στάθμευση στο λιμάνι Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Στόχος να μπει τάξη με τραπεζοκαθίσματα και στάθμευση στο λιμάνι Καλαμάτας

Τακτοποιήσεις στην παραλιακή ζώνη, κυρίως στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καλαμάτας δρομολογήθηκαν με αποφάσεις σε προχθεσινή ευρεία σύσκεψη στο νέο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου και του λιμενάρχη.

Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρ. Καραγιάννης, αποφασίστηκαν:

α) Να υπάρξει έλεγχος και αποβολή από καταπατημένους χώρους, όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων. Δηλαδή, να επιβληθούν πρόστιμα στους επαγγελματίες που έχουν καταλάβει παραπάνω χώρο απ’ αυτόν για τον οποίο έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν πληρώσει και τα τραπεζοκαθίσματα να επανέλθουν στους νόμιμους χώρους.

 β) Να διαμορφωθεί διάδρομος 1 μέτρου μεταξύ των παραχωρημένων χώρων για τραπεζοκαθίσματα, από κατάστημα σε κατάστημα, ώστε οι πεζοί να έχουν πρόσβαση από το νότιο πεζοδρόμιο προς την κεντρική προκυμαία του λιμανιού, χωρίς να χρειάζεται να περνούν μέσα από τα τραπεζοκαθίσματα. 

γ) Να απαγορευτεί η στάθμευση στο χώρο νότια του "Πανελληνίου" και της μπάρας που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του ελεύθερου χώρου προς Αίολο. Θα επιτρέπεται μόνο η στάση σε ψαράδες που θέλουν να κατεβάσουν εξοπλισμό για το ψάρεμα και η στάθμευση σε συγκεκριμένα άτομα του ΝΟΚ και του Αίολου. 

δ) Να τοποθετηθεί τέντα με παγκάκι, στη δυτική προκυμαία του λιμανιού, στο ύψος του κτηρίου του ΟΤΕ, για την εξυπηρέτηση των διακινούμενων με το "Βιτσέντζος Κορνάρος". 

ε) Να επαναλειτουργήσει η τουαλέτα στο Πάρκο του Λιμενικού, πάνω από το κτήριο του Λιμενικού Ταμείου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER