Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 11:23

Ελλειψη χώρων στάθμευσης στο Δήμο Δυτικής Μάνης 

Γράφτηκε από τον
Ελλειψη χώρων στάθμευσης στο Δήμο Δυτικής Μάνης 

Αυξημένο κυκλοφοριακό και έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης διαπιστώνεται κάθε καλοκαίρι στις κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόσο στην κοντινή στην Καλαμάτα Αβία, όσο και στην Καρδαμύλη, την Στούπα και τον Αγιο Νικόλαο.

Το πρόβλημα αυτό, όπως δήλωνε πρόσφατα στην «Ε» ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, αντιμετωπίζεται εν μέρει -κυρίως στις περιοχές Καρδαμύλης, Στούπας και Αγίου Νικολάου-, διαμορφώνοντας ακόμα και κοίτες ρεμάτων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ως χώροι στάθμευσης. Παράλληλα, υπάρχουν και τα πάρκινγκ των διάφορων τουριστικών επιχειρήσεων.

Σοβαρό ζήτημα όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, προκύπτει για την περιοχή της Αβίας, από την Παλιόχωρα μέχρι και τις Κιτριές, καθώς «δεν υπάρχει κάποιος δημοτικός χώρος για να τον αξιοποιήσει ο δήμος ως πάρκινγκ», με συνέπεια, ιδίως τις περιόδους αιχμής, να παρατηρούνται φαινόμενα αδιαχώρητου.

Καλύτερα διαχειρίσιμη, λέει ο δήμαρχος, είναι η κατάσταση στην Στούπα και τον Αγιο Νικόλαο, όπου εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται πεζοδρομήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ για φέτος προωθείται και η μονοδρόμηση στην Καλόγρια.

Οσον αφορά την Καρδαμύλη, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «γίνεται προσπάθεια να υπάρξει παράκαμψη», προκειμένου να μην επιβαρύνεται η έδρα του δήμου και με την κυκλοφορία αυτοκινήτων που απλώς διασχίζουν τον οικισμό, κατευθυνόμενα σε άλλους προορισμούς.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER