Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 14:35

Ψήφισμα συνέλευσης πολιτικών και κοινωνικών φορέων στου Κατσαρού

Γράφτηκε από την



Κατόπιν συζήτησης όλων των Πολιτικών, Κοινωνικών Φορέων στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης που πραγματοποιήθηκε την 4η Νοεμβρίου 2011 στην Τοπική Κοινότητα Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας και παρευρέθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Τ.Κ. του Δήμου Οιχαλίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Μελιγαλά κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αλευράς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αριστείδης Σταθόπουλος, Αγγελος Κωτσιόπουλος και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης κ. Σπυρίδων Κοντοθανάσης και ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, αναφορικά με το επείγον θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων και ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
Αιτούμαστε άμεσα από την πολιτεία

Να κηρυχθεί άμεσα ο Δήμος Οιχαλίας (Δ.Ε. Οιχαλίας, Μελιγαλά και Ανδανίας) και Δ.Ε. Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας και Δ.Ε. Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης ως σεισμόπληκτες περιοχές.
Να παραχωρηθούν άμεσα λυόμενοι οικίσκοι στους ιδιοκτήτες των κατοικιών που κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες λόγω των σεισμών.
Να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Οιχαλίας από τις πιστώσεις που προβλέπονται για την  Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των αυξημένων λειτουργικών αναγκών, των πρώτων αναγκών σε έργα υποδομής  και για την αποκατάσταση των ζημιών.
Να υπαχθούν στην εξαίρεση από την υποχρέωση πληρωμής του νέου ειδικού τέλους οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Να υπαχθούν οι επαγγελματίες και αγρότες των σεισμόπληκτων περιοχών  σε φορολογικές και ασφαλιστικές απαλλαγές και ρυθμίσεις.
Καλούμε όλα τα αρμόδια Υπουργεία που εμπλέκονται για την επίτευξη των ανωτέρω αιτημάτων να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες.
και συγκροτείται επιτροπή που θα εκπροσωπήσει τους παρευρισκόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, στο Υπουργείο και προς όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για να υλοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα η οποία θα αποτελείται από τους:
Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Φίλιππο Μπάμη – Πρόεδρος της Επιτροπής
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά – Μέλος της Επιτροπής
Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Παναγιώτης Νίκας – Μέλος της Επιτροπής
Επικεφαλή μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας κ. Ελένη Αλειφέρη – Μέλος της Επιτροπής
Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατσαρού κ. Ανδρέα Δημητρακόπουλο – Μέλος της Επιτροπής
Αποστέλλεται το παρόν σε όλες τις αρμόδιες αρχές διότι δεν μπορεί μετά από τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα να μην έχει ακόμη κινηθεί ο Κρατικός Μηχανισμός για την κήρυξη των εν λόγω περιοχών ως σεισμόπληκτων.
Το παρόν ψήφισμα προσυπογράφεται και από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ακριβές Αντίγραφο Αυθημερόν
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΗΣ


NEWSLETTER