Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 13:56

Κατσιβέλας για Κυπαρισσιακό: "Το προτεινόμενο ΠΔ δεν προάγει την ανάπτυξη"

Γράφτηκε από τον

Τις θέσεις του Δήμου Τριφυλίας για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο παρουσίασε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στον εισηγητή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενόψει της γνωμοδότησης του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό.

Το Προεδρικό Διάταγμα ήδη έχει αποσταλεί στο Ε΄ τμήμα του ΣτΕ για γνωμοδότηση.

Να τονίσουμε πως ήδη έχει κατατεθεί κοινό υπόμνημα των Δήμων Τριφυλίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για αυτό το θέμα. Ο κ. Κατσίβελας ανέλυσε λεπτομερώς τις θέσεις του δήμου στον εισηγητή σημειώνοντας ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται με το συγκεκριμένο ΠΔ είναι χειρότερες για την περιοχή από ό,τι ο νόμος Μπιρμπίλη για την βιοποικιλότητα. Τόνισε ότι το προτεινόμενο ΠΔ δεν προάγει την ανάπτυξη της περιοχής και η τοπική κοινωνία δεν συμφωνεί με αυτό. Εξέφρασε την διαφωνία του για τον ενιαίο τρόπο διαχείρισης όλου του μετώπου της Δυτικής Πελοποννήσου χωρίς να υπάρχουν πνεύμονες που να μπορεί να συμμετέχει ο άνθρωπος για την ανάπτυξη της περιοχής. Υπογράμμισε επίσης ότι το ΠΔ που έχει κατατεθεί έχει ανακολουθία με την περιβαλλοντική μελέτη που έχει γίνει. Ενώ ανέφερε πως πλέον η χελώνα καρέτα – καρέτα δεν είναι στην κατηγορία του απειλούμενου είδους. Τέλος σημείωσε ότι με το ΠΔ εμποδίζονται να γίνουν αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή.

Οσον αφορά την γνωμοδότηση του ΣτΕ, αυτή αναμένεται να αργήσει χρονικά καθώς ακόμη δεν έχει γίνει ούτε η σχετική εισήγηση από τον αρμόδιο εισηγητή.

Κ.Μπ.