Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 17:44

Κόντρα για τα σκουπίδια στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Κόντρα για τα σκουπίδια στην Τριφυλία

Για άθλια κατάσταση από άποψη καθαριότητας στο κεντρικό οδικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου της περιοχής έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.

Οπως επισήμανε, οι εικόνες που αντικρίζει κανείς είναι απογοητευτικές με σπασμένους κάδους και σκουπίδια σκορπισμένα παντού. Οπως είπε, "όλοι αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή την άθλια κατάσταση".

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως δεν είναι έτσι η εικόνα σε όλο το παραλιακό δίκτυο. Από Φιλιατρά προς Κυπαρισσία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στο νότιο κομμάτι στους Γαργαλιάνους, αλλά εκεί, όπως είπε, πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία του κόσμου. Δεν μπορεί να πετά ό,τι αντικείμενο και σκουπίδι θέλει γύρω από τους κάδους. Σημείωσε πάντως ότι η αποκομιδή στη ΔΕ Γαργαλιάνων θα ενισχυθεί και με 4η βάρδια λόγω και της Costa Navarino, που παράγει 200 τόνους σκουπίδια το μήνα. Ανέφερε ότι σύντομα ξεμπλοκάρεται το ζήτημα με την προμήθεια νέων κάδων. Ετσι θα παραληφθούν και θα μοιραστούν. Επίσης είπε ότι παρελήφθησαν 30 κώδωνες για ανακύκλωση γυαλιού και σύντομα θα παραλειφθούν και οικιακοί κομποστοποιητές.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER