Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 20:44

Τρέχουν για τις μελέτες της 7ης επαρχιακής οδού Δήμος Μεσσήνης και Περιφέρεια

Γράφτηκε από την

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και Δήμος Μεσσήνης τρέχουν να ολοκληρώσουν τις μελέτες για την 7η επαρχιακή οδό (Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα), το δρόμο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και τον κλάδο Αρσινόη - Αρχαίο Στάδιο, μετά τη δέσμευση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πως το έργο -έργο "σημαία" το χαρακτήρισε- θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Προχθές αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" πληρωμή λογαριασμού για τη μελέτη του Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και του Αρσινόη - Αρχαίο Στάδιο, ποσού 54.837 ευρώ, που εκπονεί σύμπραξη μελετητικών γραφείων υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας. Για τους δρόμους αυτούς που έχουν προχωρήσει οι μελέτες, αναμένεται η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Αρχικά η μελέτη αυτή θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας για να γνωμοδοτήσουν και να εκφράσουν τυχόν παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια θα υποβληθεί στη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας για την έγκριση.
Για το Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα (είναι άγνωστο αν θα περιληφθεί όλο το κομμάτι της 7ης έως τη Βαλύρα και τη νέα γέφυρα στη Μαυροζούμαινα) την ολοκλήρωση των μελετών και την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης ετοιμάζει ο Δήμος Μεσσήνης.
Εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες και απρόοπτα, όλοι αυτοί οι δρόμοι που θα υλοποιηθούν ως ένα ενιαίο έργο, μπορεί να είναι ώριμοι μελετητικά και έτοιμοι για δημοπράτηση γύρω στο Μάρτιο του 2012. Υπολογίζεται ότι χωρίς τη σήραγγα στην Αρκαδική Πύλη και με αμφίβολο το Λάμπαινα - Βαλύρα και τη νέα γέφυρα στη Μαυροζούμαινα, όλο το έργο θα έχει προϋπολογισμό 30 με 35 εκ. ευρώ.