Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 20:30

Νίκας κατά κυβερνήσεων για μονιμοποίηση συμβασιούχων 

Γράφτηκε από τον

Επίθεση κατά σημερινής και προηγούμενων κυβερνήσεων για τους συμβασιούχους, που καλλιέργησε ελπίδες μονιμοποίησης ή τους μονιμοποίησαν στο παρελθόν, εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Η επίθεση έγινε με αφορμή την κατάληψη των συνεργείων του δήμου και τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα στην πόλη της Καλαμάτας τα σκουπίδια που δεν έχουν μαζευτεί εδώ και 3 ημέρες, έχουν κάνει σωρούς έξω από τους υπόγειους και τους γκρι κάδους, έχοντας δημιουργήσει εικόνα ρύπανσης και βρομιάς. Ασχημη εικόνα δημιουργούν και τα αμάζευτα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μια κατάληψη από κάποιους εργαζόμενους του δήμου και όχι μόνο. Παρεμποδίζονται να δουλέψουν αυτοί που θέλουν, να βγουν τα απορριμματοφόρα και τα υλικά για να γίνουν διάφορες εργασίες στην πόλη». Υποστήριξε πως «ο δήμος τους πληρώνει τις μέρες της κατάληψης, χωρίς να παρέχουν υπηρεσία».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο δήμαρχος είπε ότι «έδωσε αέρα στα 8μηνα και δημιούργησε προσδοκία ότι πάμε σε διαδικασία μονιμοποίησης. Καλλιεργήθηκαν ελπίδες». Και διευκρίνισε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω Συντάγματος και Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Τάχθηκε, ωστόσο, υπέρ των μόνιμων διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, γιατί «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», προέτρεψε «τουλάχιστον να μην καλλιεργούμε ελπίδες» και κατηγόρησε «αλλεπάλληλες κυβερνήσεις που προσλάμβαναν με ορισμένου χρόνου και γίνονταν αορίστου. Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει».

Συμβασιούχοι που επικοινώνησαν μαζί μας, δίνοντας απάντηση σε ανάρτηση του Δήμου Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του, μας ανέφεραν ότι δεν είναι λιγοστοί αυτοί που έχουν κάνει κατάληψη, αλλά και οι 46 συμβασιούχοι και πως δεν πληρωθούν για τις μέρες της κινητοποίησής τους.

Γ.Σ.