Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 18:06

Μεσσήνη: Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Νησιώτικου πανηγυριού 

Γράφτηκε από τον

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ο κανονισμός λειτουργίας του Νησιώτικου πανηγυριού.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, το φετινό πανηγύρι, που θα διαρκέσει από τις 21 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, χωροθετείται ως εξής:

α) Παραδοσιακός χώρος (οδός Καπετάν Κρόμπα από τα σκαλιά της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών μέχρι την συμβολή της με την Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, η Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και η Ζωοδόχου Πηγής από τη συμβολή της με την Μητροπολίτου Χρυσοστόμου μέχρι την είσοδο της εκκλησίας). 

β) Ο χώρος μπροστά από τον ναό των Τριων Ιεραρχών (ο δρόμος που συνδέει την οδό Μουλαβασίλη με την οδό Καπετάν Κρόμπα)

γ) Τμήματα του δημοτικού οικοπέδου (νότια ώς τον χώρο της εκκλησίας, βόρεια ώς την Γ. Παπανδρέου, ανατολικά ώς τον περιφερειακό δρόμο και δυτικά ώς τον δρόμο εισόδου στην εκκλησία, όπως επίσης και το εναπομείναν τμήμα του οικοπέδου που έχει ασφαλτοστρωθεί από την οδό που συνδέει το βόρειο μέρος του μετοχιού).

δ) Τμήματα ιδιοκτησίας Μονής Βουλκάνου (στα Μπεζεστένια και στον αδιαμόρφωτο χώρο)

ε) Η κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου προτείνεται η διενέργεια έκθεσης ή παζαριού βιβλίου και η τοποθέτηση ενημερωτικών περιπτέρων από τους συλλόγους της πόλης.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι αν και η σύμβαση ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας προέβλεπε ως όρο τη μη ύπαρξη εσόδων από τη χρήση της, άρα και την μη παραχώρηση χώρου, ο εγκριθείς κανονισμός του πανηγυριού συμπεριλαμβάνει προτάσεις των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται σε αυτή, σύμφωνα με τις οποίες:

α) Ο χώρος μπροστά από το Πάρκο και το σιντριβάνι να παραχωρείται μόνο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε εκμεταλλευτές αναλόγων καταστημάτων. Η κατάληψη προτείνεται να επιτραπεί μόνο για 4 επιπλέον μέτρα σε πλάτος, σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.

β) Ακόμα ο χώρος στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης δεξιά και αριστερά της εισόδου του Πάρκου, προτείνεται να παραχωρηθεί για την πώληση βιβλίων, ειδών οικοτεχνίας - χειροτεχνίας και μηχανημάτων με κερματοδέκτες.

γ) Τέλος προτείνεται να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης χώρου στην κεντρική πλατεία για την προβολή αγροτικών μηχανημάτων.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

Οσον αφορά τις αιτήσεις και την κατάθεση δικαιολογητικών η προθεσμία λήγει στις 16 Αυγούστου, ενώ αν παραμείνουν κενές θέσεις η προθεσμία θα παραταθεί μέχρι και τις 31 του ίδιου μήνα. Οσον αφορά την προθεσμία εξόφλησης των τελών χρήσης των εν λόγω θέσεων προτείνεται να είναι μέχρι τις 28 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Οι τιμές που θα ισχύσουν για το φετινό πανηγύρι είναι οι εξής: α) Παραδοσιακός χώρος 52 ευρώ το τ.μ., β) οικόπεδο δήμου, ασφαλτοστρωμένο 80 ευρώ το μέτρο και 50 ευρώ το μέτρο για το χωμάτινο, γ) χώρος μπροστά από την εκκλησία Τριών Ιεραρχών 120 το μέτρο, δ) Μπεζεστένια (μέσα και έξω) 80 ευρώ το μέτρο, ε) χωμάτινος χώρος ιδιοκτησίας Μονής Βουλκάνου 70 ευρώ το μέτρο, στ) κεντρική πλατεία (για πώληση βιβλίων) 8 ευρώ το μέτρο, ζ) κεντρική πλατεία (για μικροπωλητές - είδη οικιακής χειροτεχνίας) ενημερωτικά stand εταιρειών 8 ευρώ το μέτρο, με ελάχιστη χρέωση 50 ευρώ, η) κεντρική πλατεία (για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων) 11 ευρώ το τ.μ., θ) κεντρική πλατεία (για προβολή – έκθεση αγροτικών μηχανημάτων) 100 ευρώ ανά θέση έκθεσης (15 τ.μ.)

Οι πιο πάνω τιμές αφορούν χρέωση, α) ανά τετραγωνικό μέτρο στον παραδοσιακό χώρο και την κεντρική πλατεία (για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων) και β) χρέωση ανά τρέχον μέτρο στους λοιπούς χώρους. Οι τιμές αυτές θα επιβαρύνονται με 24% ΦΠΑ.

Β.Γ.Μ.