Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 14:34

Μήνυμα Γρυπιώτη για την Ημέρα της Αγρότισσας

Γράφτηκε από την

Μια σημαντική εκδήλωση, σε μια σημαντική περιοχή, σε μια κρίσιμη εποχή πραγματοποιείται στο Δήμο Ευρώτα.
Πρόκειται για την Πανελλήνια συνάντηση των Αγροτισσών, με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας των Αγροτισσών», που θεσπίσθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1995.
Το ΥΠ.Α.Α.Τ. αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου Ευρώτα για τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου, να γίνει στην περιοχή μας και γι' αυτό ευχαριστούμε τον Υπουργό κο Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη.
Ως Δημοτική Αρχή, από την αρχή της λειτουργίας μας, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την γεω- κτηνοτροφική ανάπτυξη του τόπου μας.
Έχω εδραιωμένη πεποίθηση, ότι ο πρωτογενής τομέας σε συνθήκες κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κρίσης μπορεί να αποτελέσει τη ζωογόνο δύναμη για τη νέα εποχή.
Η ποίηση μπορεί να θέτει την γυναίκα «ως το μισό του ουρανού» όμως η γονιμότητα της γης εξαρτάται από τη δυναμική παρουσία και συμβολή της.
Αυτό πράττει στη διαχρονική πορεία και παρουσία στην Ελληνική Ιστορία με πολυεπίπεδους και σύνθετους ρόλους.
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η γυναίκα αγρότισσα καλείται να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και στις διεκδικήσεις, ώστε να κατοχυρώσει δικαιώματα που σήμερα υποχωρούν και δυσκολεύουν τη ζωή της, αλλά και την οικογένειά της.
Ξεκινάμε σήμερα, εδώ στο Δήμο Ευρώτα, μια καινούργια προσπάθεια πιστεύοντας ότι, θα αναδιαμορφώσουμε μαζί με τις αγρότισσες της Ελλάδας την Ελπίδα για ένα βιώσιμο και ανθρώπινο μέλλον.
Δεν αρκούν οι υποσχέσεις, αλλά οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις όλων των φορέων εφαρμογής και διαχείρισης της εξουσίας.
Η εισοδηματική πολιτική, τα έργα υποδομής, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι απλά δικαιώματα, αλλά υποχρέωση της Πολιτείας να τα κατοχυρώσει.
Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η συμμετοχή του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων πρέπει να γίνει άμεση, ώστε να βοηθήσει την αγρότισσα στο δύσκολο ρόλο και έργο που βιώνει καθημερινά.
Καλωσορίζουμε τις αγρότισσες της Ελλάδας σε μια υπέροχη περιοχή, με υπερήφανους και αξιοπρεπείς πολίτες.
Είμαστε βέβαιοι ως Δήμος Ευρώτα, ότι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες τόσο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου, όσο και των αγροτισσών που θα επισκεφθούν τον τόπο μας.


Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης