Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 15:29

Υπογραφή σύμβασης για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπογραφή σύμβασης για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Υπογράφηκε χθες Τρίτη στην Πύλο η σύμβαση για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών μεταξύ του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της ιδιωτικής εταιρείας "Μεσόγειος", προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη σύμβαση, από την πλευρά του δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ την εταιρεία εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλός της Διονύσης Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά ο δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του, στις εγκαταστάσεις που υφίστανται στον Αγιο Νικόλαο, θα γίνεται η επεξεργασία και η διαλογή “κατ’ αρχήν σε ανακυκλώσιμα υλικά, που θα διατίθενται σε εμπόρους ανακυκλώσιμων υλικών”, ενώ “το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων θα οδηγείται σε ειδικές εγκαταστάσεις κομποστοποίησης, από όπου θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα. Το αισθητά μειωμένο πλέον υπόλειμμα θα μπορεί να αποθηκεύεται προσωρινά, εν όψει της δημιουργίας περιφερειακών εγκαταστάσεων διάθεσης” σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο δήμος, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, έχει υποβάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης σχέδιο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης “με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία”.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασε ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης, επειδή -όπως καταλήγει η ανακοίνωση- “ένα μείζον θέμα υψίστης σημασίας βρήκε τη λύση του και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν συντονισμένα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER