Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 08:03

Τρενάκι στη Ναυαρίνου και... όποιος αντέξει 

Γράφτηκε από την

 

Τη βατότητα για την κυκλοφορία τουριστικού τρένου στη Ναυαρίνου, χωρίς στάσεις, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Την άδεια για την κυκλοφορία ενός τέτοιου τύπου τρένου τη δίνει ο ΕΟΤ.

Η αφετηρία και το τέρμα της διαδρομής θα είναι στο τέλος της Αρτέμιδος και στη διασταύρωσή της με τη Νικ. Πλαστήρα. Εκεί μόνο θα μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται οι επιβάτες του τουριστικού τρένου.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική, συνολικού μήκους περίπου 9,3 χιλιομέτρων, και θα ακολουθεί τις οδούς: Αρτέμιδος (αφετηρία) - Νέδοντος - Σαλαμίνος - Ψαρών - Αναλήψεως - Τσαμαδού - Ναυαρίνου - ξενοδοχείο "Filoxenia" και επιστροφή μέσω των οδών Ναυαρίνου - Τσαμαδού - Αναλήψεως - Υδρας - Ευαγγελιστρίας και Αρτέμιδος (τέρμα).

Να αναφέρουμε ότι ο ιδιώτης που έχει καταθέσει αίτηση για την κυκλοφορία τουριστικού τρένου στη συγκεκριμένη διαδρομή, είχε ζητήσει 13 στάσεις.

Λευκό ψήφισαν, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα προκαλέσει το τρενάκι στη Ναυαρίνου, η παράταξη Μάκαρη και η "Λαϊκή Συσπείρωση". 

Η απόφαση του Δ.Σ. δεν σημαίνει κιόλας πως θα λειτουργήσει το τρένο και ότι ο ιδιώτης θα επιμείνει στο ενδιαφέρον του για τη λειτουργία του. 

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε εγκρίνει τη βατότητα με 4 στάσεις, πλησίον των ξενοδοχείων "Elektra", "Pharae", "Elite", "Filoxenia". Απόφαση που χθες ανακάλεσε και πήρε καινούργια, χωρίς στάσεις.